Yeşilay'dan bisiklet faaliyeti

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, Türkiye'de eş zamanlı olarak 35 ilde gerçekleştirilen bisiklet faaliyetini gerçekleştirdi.

Yeşilay'dan bisiklet faaliyeti

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gümüşhane Şubesi, Türkiye'de eş zamanlı olarak 35 ilde gerçekleştirilen bisiklet faaliyetini gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl farkındalık olması açısından ilki yapılan bisiklet faaliyeti etkinliği Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin kuruluşunun 98.yıldönümü için gerçekleştirildi.

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası içerisinde yapılması planlanan fakat soğuk ve yağışlı hava nedeniyle bugüne ertelenen bisiklet faaliyeti Aydın Doğan Spor Salonu önünden başladı.

Yeşilay hakkında farkındalık oluşması ve kurumun bilinirliğinin artırılmasını amaçlayan etkinlikte Gümüş Pedal Bisiklet Grubu üyelerinin destekleriyle çocuk, genç ve yetişkinlerden oluşan 100’den fazla katılımcı Yeşilay yelekleriyle birlikte bisikletleriyle Sema Doğan Parkına kadar olan 5 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.

Burada yapılan çekilişle 5 katılımcıya bisiklet hediye edilirken, parkta stant açılarak Yeşilay’ı tanıtıcı faaliyette gerçekleştirildi. 

Tüm katılımcılara yemek ikram edilen programın sonunda yaptığı açıklamada Yeşilay'ın 98 yıldır bağımlılıkla mücadele ettiğini anımsatan Yeşilay Gümüşhane Şubesi Başkanı Selman Eroğlu, "Bu yıl 'Bir nedenim var' konseptiyle kutladığımız Yeşilay haftasında bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için tüm otoriteleri ve toplumu harekete geçirmeyi amaçladık" dedi.

Geleceğimizi bağımlılıklardan koruma için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelelerine devam edeceklerini dile getiren Eroğlu, "Bugün burada yaptığımız bisiklet faaliyetiyle sadece çocuk ve gençlerimize değil, ebeveynlerimize de örnek olduğumuzu ve serbest zamanlarımızda sevdiklerimizle zaman geçirerek bağımlılıklardan uzak durulması adına bir ön ayak olacağını temenni ediyorum" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER