Yeşilay YEDAM ile bağımlılıklardan kurtulmak isteyenlere destek veriyor

Alkol, sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla mücadelesini sürdüren Yeşilay, önleme çalışmalarının yanı sıra 2015 yılından bu yana rehabilitasyon faaliyetlerini de sürdürüyor. 

Yeşilay YEDAM ile bağımlılıklardan kurtulmak isteyenlere destek veriyor

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’ni (YEDAM) hizmete açan kurum, bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği sağlıyor. 

YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi, uyuşturucu madde, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılıkları konusunda bilgi verme, doğru yönlendirme, danışmanlık ve ayaktan terapi hizmetleri sunuyor. Aynı zamanda istihdam, eğitim, boş zaman aktiviteleri, aile ilişkileri, arkadaş ilişkileri konularında da destek sağlanıyor. YEDAM’da bulunan atölyelerde danışanların boş zamanlarını değerlendirebileceği ve yeni beceriler kazanabilecekleri sanatsal çalışmalar yapılıyor. 

Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de 105 YEDAM bulunuyor ve YEDAM’ lara 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden de ulaşılabiliyor.

Bağımlılığın tedavisinde tüm faktörler dikkate alınıyor

Bir beyin hastalığı olan bağımlılığın gelişiminde psikolojik, ailesel ve çevresel faktörlerin önemli bir etkisi bulunurken; tedavinin de bu faktörleri kapsaması ile kalıcı iyileşmenin sağlanması mümkün oluyor. Bu kapsamda YEDAM’ larda bağımlılık tedavisine aileler de dahil edilerek aile görüşmeleri yapılıyor. Ayrıca gerekli durumlarda sosyal hizmet desteği kapsamında danışanlar evlerinde ziyaret edilerek hem ev ortamındaki risklerin değerlendirilmesi hem de tedaviye devam etme motivasyonlarının artırılması hedefleniyor. Aileyle kurulan iletişim, bağımlılık sebebiyle bozulan yaşam düzeninin onarılmasına ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesine de katkı sağlıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER