Yıldız Bakır’da son dakika gelişmesi

Gümüşhane ve ülke kamuoyunu aylardır meşgul eden, çalıştırdığı işçilerin maaşını ödemeyen ve işten çıkarma hamlesinde bulunan Yıldız Bakır Madencilik firmasında son dakika gelişmesi yaşandı. 

Yıldız Bakır’da son dakika gelişmesi

Gümüşhane ve ülke kamuoyunu aylardır meşgul eden, çalıştırdığı işçilerin maaşını ödemeyen ve işten çıkarma hamlesinde bulunan Yıldız Bakır Madencilik firmasında son dakika gelişmesi yaşandı. 

Aylardır hem sosyal medyada hem yerel hem de ulusal medyada sürekli gündem olan madende çalışan işçilerin durumuyla ilgili Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu bugün toplanarak önemli kararlar aldı.

Günlerdir Ankara’da bu konuyla ilgili yoğun temaslarda bulunan AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse ve GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın girişimleri karşılık bulurken, diğer siyasi partilerin ve STK’ların da konuya hassas davranması sonucunda firmanın en üst düzey yönetimi bir dizi kararlar aldığı öğrenildi.

Yönetim Kurulu başkanı Sebahattin Yıldız başkanlığında toplanan şirket yönetimi aldığı kararla işçilerin maaşının 15 gün içerisinde ödenmesini, iş akdi feshedilen işçilerin tamamının eski yasal haklarıyla birlikte geri alınmasını, çıkarılacak işçilerin ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, Yıldız Bakır A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulacak iş planının ivedi bir şekilde devreye alınmasını kararlaştırdı.

Kararda Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız’ın yanısıra yardımcıları Hilal Yıldız, Sinan Yıldız, Cihan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Musa Yıldız'ın da imzaları yer alırken daha da önce de benzer açıklamalarda bulunan ve sözünde çok duramayan şirketin bu kez ne yapacağı merak ediliyor. 

Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Karamustafa köyünde faaliyet gösteren Yıldız Bakır Madencilik firmasına ait tesiste işçiler yaklaşık 3-4 aydır maaşlarını alamadığı gibi firma geçtiğimiz günlerde servis çıkartmadığı işçilerini işe gelmedikleri için işten çıkarma teşebbüsünde bulunmuştu. 

Yıldız Bakır Madencilik firması tarafından işletilen Kurşun-Çinko-Altın madeni zenginleştirme tesisine ait atık barajına atık su basan boru 17 Temmuz günü saat 19.15 sıralarında kopma neticesinde atık barajına gitmesi gereken atık su baraj kenarında temiz yüzey sularının ve yağmur sularının taşınması için yapılmış olan kuşaklama kanalına karışarak söz konusu kanal marifetiyle Midi deresine ulaşmış ve bu olayın ardından madendeki faaliyetler gerekli düzenlemeleri yapıncaya kadar ilgili Bakanlıklar tarafından durdurulmuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 16:17

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER