Yılmaz: Oltanbey Mahallesi aile hekimliğini kaybetmesin

Gümüşhane’nin merkez Oltanbey Mahallesi muhtarı Emir Osman Yılmaz, eski devlet hastanesinde 2 yıldan beri hizmet veren aile hekimliğinin kapanmaması için vatandaşların kaydını yaptırması gerektiğini söyledi.

Yılmaz: Oltanbey Mahallesi aile hekimliğini kaybetmesin

Yaptığı açıklamada yoğun çabalarla eski devlet hastanesinin olduğu hizmet binasına önceki yıllarda 2 aile hekimliği aldırdıklarını fakat vatandaşların aile hekimi kayıtlarını aldırmamaları nedeniyle birisinin kapandığını, diğerinin de kapanmak üzere olduğunu belirten Yılmaz, vatandaşlardan bu konuda destek istedi.

Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan aile hekimliklerinin kanunlar gereği belirli bir sayıya ulaşamayınca kapandığını hatırlatan Yılmaz, mevcut aile hekimliklerinin bu sayının altında kaldığı için birisinin kapandığını, diğerinin de kapanmak üzere olduğunu söyledi.

Konum olarak şehrin üç büyük mahallesinin orta noktasında özellikle düşünülmüş olan aile hekimliğinin kapanmaması için Oltanbey, Özcan ve Hasanbey mahalle sakinlerinden bu sayıyı tamamlamak için destek isteyen Yılmaz, “Vatandaşlarımız kayıtlı olmadan bu aile hekimliklerine gidince haliyle “size yardımcı olamıyoruz” cevabı alıyor. Bu nedenle bu değerli hizmet bu kadar yakınımızdan gitmesin, kayıtlarımızı buradaki aile hekimlerimize taşıyalım. Duyarlı olalım ve sağlık adına küçük ama mecburi her hizmet için uzaklaşan yeni hastaneye gitmek zorunda kalmayalım, aile hekimliğimizi kaybetmeyelim” dedi. 
 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER