Yol-İş emekçi kadınları unutmadı

Gümüşhane İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan kadın işçi ve memurlar Türkiye Yol-İş Sendikasının düzenlediği yemek programında bir araya geldi.

Yol-İş emekçi kadınları unutmadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Keyvenim Restoranda gerçekleştirilen programa yalnızca işçi personel değil memur personel de katıldı.

Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman ve İşyeri Baştemsilcisi Yunus Emre Ateş’in yanısıra sendika yöneticilerinin katıldığı programda kadın emekçilere karanfil ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

Programda konuşan Yol-İş 2 Nolu Şube Genel Sekreteri İlyas Kocaman, kadının toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu belirterek, “Demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi olanlardan faydalanabiliyor olmaları dolayısıyla büyük önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki İstiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u bizim kadınlarımızdır” dedi.

İl Özel İdaresi Yol-İş İşyeri Baştemsilcisi Yunus Emre Ateş ise “Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren küçük yüreğine koskoca sevgiler yerleştiren güçlü bedenlerin güçlü kahramanlarıdır kadınlar. Dünyanın dört bir tarafında çocuklarıyla savaşın ortasında kalan veya çeşitli nedenlerle hak hukuk mücadelesi veren kadınları yürekten destekliyor, verdikleri mücadelede zafer diliyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER