Youtube’u ateşledi!

Karadeniz müziğinin güçlü ve sevilen sesi Gümüşhaneli hemşehrimiz Özkan Pekin, sözleri kendisine ait olan "Ateşleyin horonu" adlı parçasına çektiği klibi büyük ilgi görüyor.

Karadeniz müziğinin güçlü ve sevilen sesi Gümüşhaneli hemşehrimiz Özkan Pekin, sözleri kendisine ait olan "Ateşleyin horonu" adlı parçasına çektiği klibi büyük ilgi görüyor.

Bugüne kadar hem kişiliği hem de sanatıyla adından sıkça söz ettiren Pekin, sözleri ve müzik düzenlemesi kendisine, müziği Sait Uçar ve İsmail Cumhur’a ait olan “Ateşleyin horonu” adlı parçasını müzikseverlerin beğenisine sundu.

Yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını nedeniyle şarkısına çektiği klibinde 5 ülke ve 11 şehirdeki sevenlerinin gönderdiği horon videolarını kullanan Pekin’in Youtube’da bugün yayına giren klibi birkaç saat içerisinde binlerce kez izlendi ve izlenmeye devam ediyor.

Klipte yer alan horoncular şöyle: Hakkı Dede-Pınar Dede (Münich/Almanya), Recep Barutçu, Fikret Yılmaz, Muhammed Atalar, Ömür Altuntaş, Can Örnek (Rotterdam/Hollanda), Maiomouna N’diaye-Fatimata N’diaye (Paris/Fransa), Sercan Yılmaz, Hira Yılmaz (Frankfurt/Almanya), Hüseyin Arslan, Deniz Arslan, Ahmet Kaan Arslan (Bartın), Mahmut Kara, Zühre Kara (İstanbul), Hüseyin Bektaş, Samet Bektaş, Muhittin Bektaş, Oğuz Bektaş (Zonguldak), Uğur Aydın (Adana), Hakan Aydın, Ercan Pekin (Gümüşhane), Paşa Ceylan (İstanbul), Utku Han (Trabzon).

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Budak köyünden olan sanatçı Özkan Pekin, daha önce ‘Takvimlerin Suçu Yok’ adlı parçasını Limni Gölü Tabiat Parkı ve Torul Kalesi Cam Seyir Terasında çekmişti.

Dinleyeni adeta horon oynamaya sevk eden "Ateşleyin horonu" adlı parçanın sözleri de şöyle: 

Baktım horon ediyor
Şu karşıki geçede
Gözü horonda olsun
Kulağı kemençede

Ah kadırga kadırga 
Yayların gülüsün
Daha güzel olcak
Hele horon büyüsün

Güz geldi tütü baca
Yağmur yağar mı aca
Geldi girdi horona
Anca saracak anca
           
Habu horon kurulsun
Horon yeri şen olsun
Horonda oynayanlar
Vursun elleri vursun
Kemençenin telinden 
Anlarım çoştuğunu
Hey çekelim uşaklar
Ateşleyin horonu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER