Ara
Gümüşhane
Kapalı
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu

Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu

Türkiye’de yüzme havuzu olmayan 17 ilden birisi olan Gümüşhane’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ihalesinin ardından yüklenici firma çalışmalarına başladı.

1990
Gösterim
Türkiye’de yüzme havuzu olmayan 17 ilden birisi olan Gümüşhane’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ihalesinin ardından yüklenici firma çalışmalarına başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Karşıyaka Mahallesinde 5 bin 398 metrekarelik Spor Genel Müdürlüğü adına tahsisli alanda yapılacak olan yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun geçtiğimiz aylarda Bakanlık tarafından ihalesi yapıldığını hatırlattı.

Yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını ve iş makinelerini bölgeye sevk ederek ilk kazmayı vurduğunu kaydeden Aslan, 5,6 milyon liraya mal olarak tesisin 300 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının “Yüzme Havuzu Olmayan İl Kalmayacak” projesi kapsamında gerçekleştireceği yatırımın Gümüşhane için çok önemli olduğuna değinen Aslan, böylelikle Türkiye’de yüzme havuzu olmayan iller arasından Gümüşhane’nin çıkacağını ve gençlerin spora daha fazla zaman ayıracaklarını kaydetti.

Gençlerin ve çocukların boş vakitlerini sporla geçirmelerinin önemine vurgu yapan Aslan, “Yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. Hızlı bir şekilde süreci takip edeceğiz ve 300 gün içerisinde şehrimizi yüzme havuzuna kavuşturacağız. Eğer bir sorun çıkmazsa önümüzdeki Ekim ayı içerisinde tesisimizi açmış olacağız. Böylelikle şehrimize büyük ve önemli bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Bu yatırım için ilimiz gençleri adına Gençlik ve Spor Bakanlarımıza, Valimiz Dr. Yusuf Mayda’ya, Milletvekillerimiz Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün’e, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.” dedi.

Aslan, 150 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzunun 50x25 metre boyutunda ve 6 parkurlu olacağını belirterek, şu teknik bilgileri verdi: “2012 yılında yatırırım programına alındı. Havuz suyu dezenfektasyon maddeleri değerleri UHE (Uluslararası Havuz Enstitüsü) standartlarına uygun olarak yapılıp 2013 yılında ihale edildi. 50x25 6 parkurdan oluşmaktadır. Ayrıca farklı bölümden oluşan çok amaçlı (idari bina, soyunma odaları, duş kabinleri. vs.) bulunmaktadır. Havuza paralel olarak hemen yanı başında çırpınma havuzu (çocuk), zemin katta giriş bölümü, danışma, fuaye ve soyunma bölümleri, 1. katta ise seyirci holleri ve VİP lobi bölümleri bulunmaktadır.”
Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu 1
1 / 6
Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu 2
2 / 6
Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu 3
3 / 6
Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu 4
4 / 6
Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu 5
5 / 6
Yüzme Havuzuna İlk Kazma Vuruldu 6
6 / 6
Yorumlar
k
kkkk 11 yıl önce
memleketimize yapılan her yatırım bizi mutlu ediyor..canım memleketim..
BEĞENME
0
CEVAPLA