Zengin’den 2 farklı yarışmada 2 birincilik

Gümüşhane’nin ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin, kentten binlerce kilometre uzaklıktaki İzmir ve Antalya’da düzenlenen fotoğraf yarışmalarından birinciliklerle döndü.

Zengin’den 2 farklı yarışmada 2 birincilik

Urla’dan altın madalya

Bugüne kadar katıldığı yarışmalarda çok sayıda ödül kazanan Zengin, İzmir'in Urla ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen "Cumhuriyet’in 100. Yılında Urla" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında da birinci oldu.

Urla’nın tarihi kalıntıları, sivil mimari değerleri, ormanları, bitkileri, gastronomi çeşitliliği, denizi, mutfağı, biyoçeşitliliği, tarım alanları ve ürünleri ile yerel yaşamın unsurları olan genci, yaşlısı ile Urla insanının konusu olduğu yarışmaya 297 kişi, bin 28 fotoğrafla katıldı.

Urla Belediyesi tarafından Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği (UFGD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile yapılan yarışma cep telefonu ve dijital makine fotoğrafları olarak 2 ayrı kategoride gerçekleştirildi.

Jüri üyeliğini Öğretim Üyesi, Fotoğraf Sanatçısı, EFSA Başkanı Ahmet İmançer, Urla Belediyesi Basın Sorumlusu ve Fotoğrafçı Emre Erdur, Avukat, Fotoğraf Eğitimcisi, İzmir Fotoğrafçılar Odası Eğ. Md. Erhan Meço, Urla Fotoğraf Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Nejat Gündüç ve Fotoğraf Sanatçısı, İFOD Başkanı Seda Şengök’ün yaptığı yarışmaya katılan Zengin'in “Tatar köprüsü” adlı fotoğrafı dijital makine fotoğrafları kategorisinde birinci olarak TFSF Altın Madalya ödülü aldı.

İbradı’dan da altın madalya

Ödüllü fotoğrafçı Zengin, Antalya'nın İbradı Belediyesi tarafından “İbradı’da Düğmeli Evler ve Düğmeli Evlerde Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasında da “Yaşama dair” adlı fotoğrafıyla birinci oldu.

Cumhuriyetin 100. yılında İbradı’nın kültürel dokusunu ve mekanlarını daha iyi tanımak, kültürel değerlerin farkına varmak ve bunları fotoğraflayarak geleceğe taşımak amacıyla İbradı’nın mimari dokusunu ve tarihsel mimari dokusundaki sosyal yaşam izlerini yansıtan fotoğrafların yer aldığı yarışmanın seçici kurul üyeliklerini fotoğraf sanatçıları Akın Acar, Reha Bilir ve Nurhayat Varol gerçekleştirdi. 

"Türkiye’nin her yerinde Gümüşhane’yi temsil ettiğim için mutluyum"

Gümüşhane’den binlerce kilometre uzaklıkta düzenlenen her iki yarışmada da birinci olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Zengin, fotoğraf çekmenin kendisi için bir tutku olduğunu belirterek doğa ve insan hikayelerini fotoğraflarıyla anlatmayı sevdiğini söyledi. Zengin, “Bu yarışmalarda birincilik ödülleri kazanmak beni çok mutlu etti. Gümüşhane'yi ulusal ve uluslararası arenada temsil edebildiğim için gururlu ve Türkiye’nin her yerinde Gümüşhane’yi temsil ettiğim için mutluyum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin  Sancaktar
Metin Sancaktar - 4 ay Önce

Mustafa Zengin kardesimize başarılarından dolayı tesekkür ediyoruz,
Emek başarı getirir.
Hak ettiğini düşünüyorum.

ÜNSAL TANIŞ
ÜNSAL TANIŞ - 4 ay Önce

MUSTAFA KARDEŞİME TEŞEKLÜRLER İŞİNİN HAKKINI VERİYOR

SIRADAKİ HABER