Zigana dağı yarıyıl tatilinde doldu taştı

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana dağı 15 günlük yarıyıl tatilinde 25 bin kişiyi ağırladı. Kış mevsiminde 7’den 70’e herkesin eğlence merkezi olan bölgede özellikle hafta sonları araç kuyrukları kilometrelerce uzunluğa ulaşıyor.

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana dağı 15 günlük yarıyıl tatilinde 25 bin kişiyi ağırladı. Kış mevsiminde 7’den 70’e herkesin eğlence merkezi olan bölgede özellikle hafta sonları araç kuyrukları kilometrelerce uzunluğa ulaşıyor.

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz bölgesinin ilk ve en önemli kayak merkezlerinden Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezinde okulların kapanmasının ardından etkili olan kar yağışıyla birlikte yoğun bir tatil sezonu yaşandı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında denizden 2 bin 100 metre rakımda yer alan bölgede özellikle çocuklarıyla gelen aileler kızakla kayarak stres atarken, kar kalınlığının 50 santimetrenin üzerinde olması nedeniyle çok sayıda kayak sever de eğlencenin doruğuna ulaştı.

Tatil süresince stres atmak, eşsiz manzarayı izlemek ve en lezzetli işlenmemiş kuzu etini yemek için bölgeye binlerce kişi akın etti. Özellikle hafta sonları aşırı yoğunluk yaşanan bölgede otopark alanlarının yetersiz kalırken, yol boyunca yapılan araç parklarının uzunluğu da kilometreleri aşıyor.

“Son 10 yılın en kalabalık sezonunda 15 günlük sürede 25 bin kişiyi ağırladık”

Yerli turistlerin yanısıra özellikle körfez ülkelerinden gelen çok sayıda yabancı turisti de ağırlayan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi işletmecisi Abbdullah Eroğlu, son 10 yılın en kalabalık yarıyıl tatilini geçirdiklerini, 15 günlük sürede 25 bin kişiyi ağırladıklarını söyledi.

“Zigana dağı kış mevsiminde 7’den 70’e herkesin eğlence merkezi oldu”

Zigana dağının kış mevsiminde bölge illerde yaşayan 7’den 70’e herkesin eğlence merkezi olduğunu ifade eden Eroğlu, “Kayak, kızak, snowboard, kar motoru hizmetleri veriyoruz. Restoranımızda da en güzel işlenmemiş eti, kafeteryada bütün çay ve kahve çeşitlerini vatandaşlarımıza sunuyoruz. Otelimiz de tatil boyunca yüzde 80-90 dolulukla çalıştı” dedi.

“Bütün pistlerimizde kayak yapılıyor”

Kar yağışının tatilin başlamasıyla birlikte iyice arttığını ve mevcut kar yüksekliğinin yeterli olduğunu kaydeden Eroğlu, “Karne tatili boyunca belli aralıklarla kar yağınca hiç karsızlık çekmedik. Gayet güzel bir sezon geçiriyoruz. Bütün pistlerimizde kayak yapılıyor. Öğrencilerimiz kayak eğitimlerine devam ediyor” diye konuştu.

“Özellikle bu yıl en büyük sıkıntımız otopark oldu”

Son yıllarda Zigana dağında artan aşırı talebi karşılamakta zaman zaman güçlük çektiklerini dile getiren Eroğlu, “Özellikle bu yıl en büyük sıkıntımız otopark oldu. Bu konuda çok sıkıntılıyız. Yollar park eden araçlar yüzünden çok sıkışıyor. Özellikle Pazar günleri aşırı ziyaret var. Bazen hem tesis hem de otopark olarak yetersiz kalıyoruz ama onunla ilgili tedbirleri de alıyoruz” şeklinde konuştu.

“Son 10 yılın en kalabalık karne tatilini geçirdik”

Kar yağışının böyle devam etmesi halinde Zigana dağında sezonun Nisan ayı sonuna kadar sürebileceğini belirten Eroğlu, “İnsanların eğlencesinde hiçbir sorun yaşamadan devam etmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. 112 Acil Servis, Jandarma ekiplerimiz ve kendi personelimiz sürekli pistleri kontrol altında tutuyor. Son 10 yılın en kalabalık karne tatilini geçirdiğimizi söyleyebiliriz” dedi.

Ailesiyle Trabzon’dan Zigana dağına gelerek kızakla kayan Muhammet Yahya Koçal, çok eğlenceli bir gün geçirdiğini, abisiyle bol bol yarış yaptığın ifade ederken abisi Ammar Bin Yasir Koçal ise tatilin son gününde Zigana dağında olmanın çok güzel olduğunu belirterek babasına teşekkür etti.

Çocuklarına karne tatili hediyesi olarak Zigana dağında kızak yaptırdı

Trabzon’da erkek kuaförü olarak görev yapan Emre Koçal da çocuklarını karne hediyesi vermek için Zigana Gümüşkayak Kayak merkezine getirdiğini belirterek, “Çocukların karneleri güzeldi. Bende onları buraya getirerek ödüllendirdim. Dün akşam Fenerbahçe’yi de yenince çok güzel bir duygular içindeyiz ve galibiyeti burada kutluyoruz. Burada çocuklarımla birlikte doya doya eğleniyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER