Zigana Tüneli ve Çevre Yolu Yerinde İncelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting sonrası Bakan Elvan ve Milletvekili Üstün’e talimat verdi.

Zigana Tüneli ve Çevre Yolu Yerinde İncelendi
Gümüşhane’ye gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretinde coşkulu kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gümüşhane-Trabzon Karayoluna yapılacak olan Zigana Tüneli’nin detayları ile ilgili bilgi verdi.

Erdoğan, Zigana Tüneli 10 Kasım’da ihale edileceğini belirterek, “Zigana Tüneli’nin çift tüpten oluşan 12 km’lik projesi tamamlandı. 10 Kasım’a ihale tarihi alındı. İnşallah iş makineleri bir an önce çalışacak. Zigana, doğu Karadeniz limanlarını Anadolu’ya ve İran’a bağlayan bir arter. Biz yapacağımız tünelle 1750 rakımları 1250 rakıma indireceğiz. Bu güzergah ticaret ve lojistiğin ana merkezi olacak. Türkiye’nin en büyük tünellerinden Zigana gibi böyle bir tüneli Zigana Dağı’na yapmış olacağız. Pekün Dağı Geçidi tüneli de süratle devam ediyor. Bütün altyapı çalışmalarını tamamlayıp somut adımları atacağız. Bütün bu büyük projelerin takipçisi olacağım. Bunlar bittiğinde inşallah açılışlarını beraber yapacağız.” dedi.

“BAKAN ELVAN VE MİLLETVEKİLİ ÜSTÜN ZİGANA DAĞI’NDA İNCELEME YAPTI”

Miting sonrasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Karayolları Trabzon Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Bakanlık çalışanları ve AK Parti teşkilat mensupları tünelin yapılacağı alana giderek proje alanını ve yapılan diğer karayolu yatırımlarını inceledi.

2014 yılı içerisinde Ulaştırma Bakanı ve ilgili kurum yöneticileri ile birlikte Gümüşhane için büyük önem arz eden projenin hayata geçmesi için birkaç kez incelemeler yapılmasını sağlayan Milletvekili Üstün, “Milletimizden aldığımız yetkiyi milletimizin menfaati için kullanmaya devam ederek bu ve bunun gibi büyük projelerle Gümüşhane’mizi kalkındıracağız inşallah.” dedi.

Milletvekili Üstün, “Cumhurbaşkanımızın talimatı ve himayelerinde Türkiye’nin en uzun tünellerinden biri olacak olan Zigana Tüneli’ni inşallah 10 Kasım’da ihale edeceğiz. Bölgeyi birbirine bağlayan bu tünel ulaşımı daha kolay hale getirmesiyle birlikte daha güvenli yolculuk yapma imkânı sağlayacak.” diye konuştu.

Miting sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile yapılan çevre yolunu ve tünelleri yerinde incelediklerini belirterek, “Miting gününde ki yoğunlukta bile projelerimizi düşünmesi, Gümüşhane’yi ve Gümüşhaneliyi düşünmesi bizleri çok mutlu etti. İnşallah ihale edilmesiyle en kısa zamanda bitirilerek halkımıza hizmete açılacak.” ifadelerini kullandı.

ÜSTÜN’DEN HEMŞERİLERİNE TEŞEKKÜR

Milletvekili Üstün, “Cumhurbaşkanımızın Gümüşhane’ye ziyareti ile miting alanını büyük bir coşku ile dolduran, tüm ilçe, belde ve köylerimizden akın akın Cumhurbaşkanımızı dinlemek için katılım sağlayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER