Zigana'ya ilk kazma vuruldu

Gümüşhane’ye hayat verecek olan tünele başlandı, sıra demiryolunda.

Zigana'ya ilk kazma vuruldu
Tarihi İpek Yolu güzergahında Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu’ya ve İran’a bağlayan Trabzon- Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Zigana Tüneli’nin yapımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Ekim 2014 tarihinde yaptığı Gümüşhane mitinginde müjdesini verdiği 12,9 km uzunluğundaki çift tüplü Zigana Tüneli’nin ihalesini kazanan Cengiz İnşaat, Karayolları’yla yapılan sözleşmeden sonra tünel çalışmalarına başladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapıldıktan sonra yapımına başlanan Zigana Tüneli, 500 milyar liraya mal olacak olup 3 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Bitirildiğinde Türkiye’nin en uzun ikinci tüneli olacak yeni Zigana Tüneli’nin giriş ve çıkışındaki kavşak ve viyadüklere ek olarak iki adet tahliye dönüşü ve kaçış tüneli de yapılacak.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyünün girişinden başlanacak olan tünelin güzergahı da belli oldu. Köstere köyü girişindeki çeşmeden yaklaşık 500 metre aşağıdaki virajdan direk yolun karşısından bin 250 metre rakımdan girecek olan tünel, Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Başar köyünden yine aynı rakımdan çıkacak.

Yaklaşık 500 milyara mal olacak tünelin 3 buçuk yıl içerisinde bitirilmesi planlanırken resmi temel atma töreninin de kısa bir süre içerisinde yapılacağı öğrenildi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER