Zigana’da ATV turları başladı

Gümüşhane’nin ilk ve tek ATV tur işletmesi olan Zigana ATV, 2017 yılı turizm sezonu için hazırlıklara başladı.

Zigana’da ATV turları başladı

Gümüşhane’nin ilk ve tek ATV tur işletmesi olan Zigana ATV, 2017 yılı turizm sezonu için hazırlıklara başladı.

Zigana Dağı ve Limni Gölü Tabiat Parkı içerisinde geçtiğimiz yıl başlanan ATV turları için sezon öncesi Zigana Köyünün merkezinde hazırlıklarını sürdüren işletme, köy içi güzergâhta misafirlerini ağırlamaya başladı.

Sezonu erken açmak ve güneşli bahar günlerinin tadını çıkartmak isteyen adrenalin tutkunlarına yönelik tarihi İpekyolu güzergâhında bulunan eski Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde deneme sürüşleri yaptırmaya başlayan tur işletmecisi Dinçer Şahin, “Şu an için anayol haricindeki yollarda kar var. Bizlerde bir taraftan eksikliklerimizi görmek, gerekli bakım işlemlerini yapmak amacıyla araçlarımızın deneme sürüşlerini gerçekleştiriyoruz. Meraklıları için de küçük turlar düzenlemeye başladık. Geçtiğimiz yıl Karadeniz’de münferit olarak gerçekleşen terör eylemleri ve 15 Temmuz’da terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişimi nedeniyle işlerimiz beklediğimiz seviyede değildi. Bu yıl ise çok daha güzel bir sezon umut ediyoruz” dedi.

Zigana Coğrafyasının Zigana dağları, Limni Gölü Tabiat Parkı, Saranoy yaylası, köy içi gibi doğal güzellikleri ve alternatifi fazla yolları ile ATV ve bisiklet meraklıları için son derece güzel imkanlar barındırdığını kaydeden Şahin, “Bölgemiz, ATV ve bisiklet sporu ile ilgilenenler için yol çeşitliliği ve bu yolların geçmiş olduğu güzergahların güzelliği ile çok elverişli bir bölge. ATV meraklıları; coğrafyayı kaplayan çam, ladin ve göknar ormanları içerisinden geçen toprak yollarda, Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından Limni gölü tabiat parkı için yapılan beton ve parke yollarda, ayrıca tarihi ipek yolu güzergâhında bulunan eski Gümüşhane Trabzon karayolu ve yayla yolları gibi her türlü şartlarda farklı deneyimleri yaşayabiliyor. Bizlerde misafirlerimizin bu doğal güzellikler içerisinde hoş anılar biriktirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER