Ara
Gümüşhane
Kapalı
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8357 %0.03
50,2370 %0.1
6.028,50 % 0,94
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Gümüşhane Yaylalarında Ramazan Öncesi Büyük Hareketlilik

Gümüşhane Yaylalarında Ramazan Öncesi Büyük Hareketlilik

Türkiye’nin en fazla ve en bilinir yaylalarına sahip olan şehirlerinden olan Gümüşhane’de ramazan öncesindeki hafta sonu vatandaşlar yaylalara ve yüksek kesimlere akın etti.

623
Gösterim
Türkiye’nin en fazla ve en bilinir yaylalarına sahip olan şehirlerinden olan Gümüşhane’de ramazan öncesindeki hafta sonu vatandaşlar yaylalara ve yüksek kesimlere akın etti.

İl genelinde toplam 429 yaylası bulunan Gümüşhane’de merkeze bağlı Yağmurdere ve Yağlıdere köyleri ile Kürtün ilçesine bağlı çok sayıda yayla Gümüşhane, Trabzon ve Giresun’dan gelen vatandaşlarla karnaval yerine döndü.

Ramazan ayı öncesinde son hafta sonunu Kadırga, Kazıkbeli, Güvendi, Taşköprü, Çakırgöl gibi yüksek kesimlerde bulunan yaylalarda geçiren vatandaşlar, özellikle sahilin bunaltıcı sıcağından da kurtularak Temmuz ayında kar görmenin keyfini yaşadı.

Trabzon’dan gelerek ailesiyle birlikte Taşköprü ve Çakırgöl bölgesini gezen Murat Çakıroğlu, Temmuz ayında Trabzon’da sıcaktan kavrulurken Taşköprü ve Çakırgöl bölgesinde montları giymek zorunda kaldıklarını ve bu ayda kar gördüklerini söyledi. Bölgenin bazı kesimlerinin hala karlı olduğunu, buna karşın yeşilin tonunun, binbir renkli çiçeğin kendini yeni gösterdiğini belirterek, “Ramazana girmeden önce ailemizle birlikte hem gezmek hem de bölgeyi tanımak adına gezi düzenledik. Buraların bilinirliğinin daha da artırılması gerekiyor. Temmuz ayında biz Trabzon’da yanarken zaman zaman 3 bin metreyi bulan yüksek rakım nedeniyle burada montlarımızı giymek zorunda kaldık.” dedi.
Gümüşhane Yaylalarında Ramazan Öncesi Büyük Hareketlilik 1
1 / 5
Gümüşhane Yaylalarında Ramazan Öncesi Büyük Hareketlilik 2
2 / 5
Gümüşhane Yaylalarında Ramazan Öncesi Büyük Hareketlilik 3
3 / 5
Gümüşhane Yaylalarında Ramazan Öncesi Büyük Hareketlilik 4
4 / 5
Gümüşhane Yaylalarında Ramazan Öncesi Büyük Hareketlilik 5
5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *