Durmuş adaylığını açıkladı

TFF .Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’da ilk resmi başkan adayı işadamı hemşehrimiz Yunus Emre Durmuş, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.

Durmuş adaylığını açıkladı

TFF .Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’da ilk resmi başkan adayı işadamı hemşehrimiz Yunus Emre Durmuş, düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıda ilk olarak kendini tanıtan Durmuş, Gümüşhanespor’un durumunu bildiklerini, çalışmalarını bu doğrultuda yaptıklarını ve hazır olduklarını söyledi.

Yunus Emre Durmuş Gümüşhane Merkez Dölek Köyü’nden olduğunu, İstanbul’da ikamet ettiğini, galeri ve inşaat sektöründe hizmet verdiğini belirterek, “Her sene vakit buldukça 15-20 gün memleketimizde geçirmekteyiz. 30 Haziran günü yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Gümüşhane sporun yönetim kurulunun istifa ettiğini e kulübün başkansız kaldığını öğrendik ve akabinde bizde kulüp için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyabileceğimizi belirttik. Ve yakın zamanda da 3 gündür de Gümüşhane’deyiz  havayı soluyalım, insanların bizim akımızda düşünceleri nelerdir soru işaretleri kalmasın bizleri tanısınlar diye sizlerin arasındayız” dedi.

Gümüşhanespor’un sıkıntılarını bildiklerinin altını çizen Durmuş, “Bu sıkıntılarla ilgili 15 gündür çalışmalar yapıyoruz. Belirli bir mesafede kat ettik. Kongre tarihi çoğunluk sağlanırsa 21 sağlanamazsa 28’inde. Bizim temennimiz 21’inde tamamlanmasından yana. Bizim alt yapımız şu anda tamamlanmış durumda. Nihayetinde takımın kampa yetişmesi, birbiri ile uyum sürecinin gerçekleşmesi için bunun erken tarihte gerçekleşmesi bizimde takımımız içinde iyi olacağını düşünmekteyiz. Kurultay tarihini bekliyoruz. Yönetim Kurulumuz şu anda hazırlanmış vaziyette. Yönetim kurulumuzda da İstanbul da ticaret yaptığımız arkadaşlar var. Gümüşhanespor’a hakim Gümüşhanespor’u bilen Gümüşhaneyi bilen ve şu anki mevcut yapıdan kurtarılması için elinden geleni yapabilecek gövdesini taşın altına koyacak arkadaşlarla biz hazırız. Kurultay tarihini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Başkan adayı işadamı hemşehrimiz Yunus Emre Durmuş’un açıklamalarının ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Soru: Gümüşhanespor İstanbul’dan nasıl görünüyor  ?

Durmuş: “Gümüşhanespor İstanbul’dan hiç iyi görünmüyor. İstanbul’da yaşayan ciddi sayıda Gümüşhane hemşerimiz var. 39 ilçeye yayılmış ciddi anlamda bir çoğunluk var. Hepsiyle temas ediyoruz. Gerek siyaset yapmış olduğumuz noktalarda gerek dernekçilik yaptığımız noktalarda. Gümüşhanespor’a bakış açısı ise eskisi gibi değil. Yani kopukluk olduğunu burada birilerinin takımı olduğunu, Gümüşhane değil de birilerinin takımı olarak şu anda lanse ediliyor İstanbul da. Takımın başarıya ulaşması için neler yapabiliriz noktasında İstanbullular hazır. Gerekirse bu takım İstanbul odaklı yönetilecekse biz elimizi taşın altına koyarız. Şu an geldiğimiz noktada Gümüşhanespor sahipsiz. Herhangi bir talepte yok bizim haricimizde. Birkaç arkadaş duyuyoruz ama biz niyetimizi halis bir şekilde dile getirdik. İstanbul’dan da destek alarak geldik. Kısa bir araştırma yaptık. İstanbul bizi destekliyor almamızı istiyorlar. Takımla alakalı ciddi çalışmalar yapacağımızı biliyorlar. Bize güven noktasında eksik noktaları yok. İnşallah eski günlerde olduğu gibi sadece finale kadar değil süper lig’e kadar taşıyacak şemaya takımı getireceğiz. Bunu da İstanbulluların ve burada yaşayan hemşerilerimiz sayesinde yapacağız.” 

Soru: Alt yapımız hazır dediniz, bununla ilgili bir çalışmanız ar mı? Çünkü zaman daraldı? 

Durmuş: “Kulüpte mevcut itibari ile 6 tane futbolcu arkadaşımız var. Altı arkadaşımızla görüşme sağlamadık henüz. Nihayetinde takımın yeni bir kadro, yeni bir heyecan yeni bir teknik ekibe ihtiyacı var. Biz şu ana kadar 29 tane futbolcu arkadaşımızla görüştük. Belli noktalara geldik. Bu arkadaşların bonservisi elinde halahazırda oynayan e ciddi takımda oynayan arkadaşlarımız. Teknik ekiple ilgili 3 4 farklı ekiple görüştük, onuda  istanbulda yönetim kurulunda gittiğimiz zaman son analizleri yapcağız, hangi teknik ekiple çalışacağımıza karar vereceğiz. Aldığımız takdirde mevcut 6 futbolcu arkadaşımızla anlaşmış olduğumuz teknik ekiple uyum sağlayabilirse onlarla da yolumuza devam edeceğiz. Koordineli yürütüyoruz bu işleri. Biz başkan olduktan sonra gidelim bir teknik ekip ayarlayalım, gidelim topçularla bir daha görüşelim bu aşamaları yaşamak istemiyoruz. Çünkü süreç sona geldi. Kamp ile alakalı birkaç temasımız oldu. Hızlı bir şekilde bu takımı kampa nasıl yetiştiririz. Mevcut futbolcuların borcu ile alakalı ciddi çalışmalarımız var. Birebir temas noktasında 4 kişik bir ekip oluşturduk. Haklı olarak federasyona verilmiş mahkemeye verilmiş dosyalar ar. İlk etapta bunlar çözülmeli ki transfer yasağı ortadan kalksın yolumuza bakalım. Takımın güzel bir şekilde lige hazırlanması e bizi güzel bir şekilde temsil etmesi için bir çalışma yürüteceğiz.” 

Soru:  Borçlarla alakalı net bir bilgi aldınız mı ? 

Durmuş: “Kulüp müdürü ve eski başkan kurban beyle görüştüm. Şu ana kadar farklı rakamlar söyleniyor. Ancak en son aldığımız rakam 8,5 milyon TL. SSK borçları banka borçları dahil olmak üzere. Bunu hesap ederek yola çıktık. Nihayetinde kulüp sıkıntılı bir süreçte. Biz kimse çıkmadığı için bu yolu izledik. Açıklama yaparken de bizden daha iyi yapacak bir hemşerimiz  varsa biz onu da destekleyeceğimizin sözünü verdik. Ama geldiğimiz noktada şu an diğer aday olan arkadaşlarımızın bir temasları veya temas ettiği kişiler olmadığını duyuyoruz. Ama biz resmi olarak açıklamamızı yapıyoruz. Aynı şekilde o arkadaşlarımızın da bize kurultayda kazanmamız durumunda desteklemelerini talep ediyoruz. Bu destek maddi destek değil. Manevi destek. Biz burada siyasi parti ayrımı da yapmıyoruz. Mevcut siyasi parti içerisinde yıllarca siyaset yapmış birisi olarak biz hemşerilerimize her zaman söylüyoruz. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Ama Gümüşhane spor’un birleştirici olması için tüm siyasi partilerden insanlar olmalı. Şu ordaysa ben gelmem anlayışını kaldırmaya geliyoruz. Ayrıştırmaya değil birleştirmeye geliyoruz. Temas etmemiz gereken yerlerle temastayız. Kafamızda soru işaretleri vardı. Onları asgari noktaya kadar indirdik. Onun dışında hazırız.” 

Soru: Yönetim kurulunu nasıl oluşturdunuz. 

Durmuş: “Şu an için 15 kişilik bir yönetim kuru belirlerdik. İstanbul’da iş adamı olan arkadaşlarımız bunlar. Gümüşhane için 10 kişilik bir liste belirledik. Ortak bir yönetim ile bu işi devam ettireceğiz.” 

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER