Gümüş'ün kupa mesaisi de bitti: 2-4

TFF 3.Lig 2. Grupta mücadele eden kırmızı beyazlı temsilcimiz Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası 3.tur mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Uşakspor’a normal süresi 2-2 tamamlanan mücadelede uzatma dakikalarında 4-2 mağlup olarak kupaya veda etti.

Gümüş'ün kupa mesaisi de bitti: 2-4

Ligde henüz galibiyeti bulunmayan ve mücadele ettikleri liglerde düşme potasında bulunan iki ekibin formalite havasında geçen mücadelesi temkinli başladı.

İdeal 11’lerden uzak, ligde forma bulamayan oyuncuların ağırlıklı olduğu kadroların, mücadelesinde ilk yarım saat geçilirken ev sahibi ekip az da olsa oyunda ağırlığını hissettirmeye başladı ve dakikalar 35’i gösterirken Cem Aktaş ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı, ilk yarının aksine tempolu ve gol düellosu şeklinde geçti. İlk yarıya oranla daha çok hücumu düşünen bir oyun anlayışıyla başlayan kırmızı beyazlı temsilcimiz 56.dakikada Samet Olgaç’ın golüyle karşılaşmaya eşitliği getirdi.

Temsilcimizin beraberlik golünden sonra ise tempo iyice arttı. Ligdeki konumları gereği karşılaşmayı uzatmaya götürmek istemeyen ekiplerde orta alanlar daha hızlı geçilmeye başlandı ve her iki kalede de gol tehlikeleri yaşanmaya başlandı.

Bu tehlikeleri ilk gole çeviren ev sahibi ekip oldu ve 69.dakikada Muzaffer Kahrıman ile 2-1 öne geçti. Mağlup duruma düşen temsilcimiz bir yandan baskısını artırırken bir taraftan da ideal forvetine dönen değişikliğe gitti ve sonucu aldı.

73.dakikada oyuna giren son haftaların formda ismi İbrahim Koca, 75.dakikada karşılaşmaya eşitliği getiren golü attı. Bu dakikadan sonra her iki ekibin skoru değiştirme çabaları sonuçsuz kalınca karşılaşma uzatmaya gitti.

 Uzatma dakikalarına iyi başlayan ve ilk resmi galibiyet için daha tempolu oynayan taraf ev sahibi ekip oldu. Temsilcimizin daha kontrollü oynama tercihi sonrası baskısını artıran Uşakspor, ilk uzatma devresinin son dakikasında yine Muzaffer Kahrıman ile 3-2 öne geçti.

Uzatmanın ikinci devresinde eşitliği sağlamak için bütün riskleri alan temsilcimiz karşısında önemli kontra ataklar yakalayan ev sahibi ekip, 111.dakikada Şamil Başaran ile aradaki farkı ikiye çıkardı ve bu gol aynı zamanda karşılaşmanın skorunu belirleyen gol oldu.

4-2’lik skorla sonuçlanan mücadelenin ardından temsilcimiz Ziraat Türkiye Kupası’na 3.turda veda ederken, ev sahibi Uşakspor adını 4.tura yazdırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER