Gümüşhanespor borç ve yeni başkan sürecine açıklık getirdi

Bu sezon BAL ligine düşen temsilcimiz Gümüşhanespor’un yönetim kurulu hafta sonu yapılan kongreyle ilgili açıklama yaparak başta borçlar olmak üzere merak edilen konulara açıklık getirdi.

Gümüşhanespor borç ve yeni başkan sürecine açıklık getirdi

Kulübün mali durumu ve borçları hakkında yapılan açıklamada son yıllarda yaşanan finansal zorluklar nedeniyle oldukça sıkıntılı bir süreçten geçildiği ve mevcut durumda kulübün toplam borcunun 13 milyon 768 bin 500 TL olduğu kaydedildi.

Maliye’ye olan borcun yasal faizleri ile birlikte kuruluşundan günümüze 1 milyon 408 bin TL olduğu ve bu borçların geçmiş dönem vergi yükümlülüklerinden kaynaklandığı ifade edilen açıklamada bu borçların ödenmesi için vergi dairesiyle bir ödeme planı üzerinde anlaşmaya varılarak plan dahilinde ödemelerin düzenli olarak yapılacağı belirtildi.

Kulübün SGK ve diğer borçlarıyla ilgili açıklama şu şekilde: “SGK’ya olan borcumuz yasal faizleri ile birlikte 2008 yılından günümüze 4 milyon 345 bin TL olup, bu borçlar çalışanlarımızın sigorta primlerinden kaynaklanmaktadır. Borcun yapılandırılması için başvuruda bulunulup ve taksitli ödeme planı ortaya çıkarılacaktır. 3 Yıllık süreç içerisinde Tedarikçilerimize, oyuncularımıza ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlara olan toplam borcumuz 8 milyon 15bin TL’dir. Ve bunun 4 milyon 884bin TL lik kısmı tarafımızdan belediye adına koyulan icradır. Bu borçların bir kısmı için ödeme anlaşmaları yapılacak olup, kalan borçlar için de görüşmeler sürmektedir. Kalan 3 milyon 131 bin TL oyuncu ve tedarikçilerimize olan borçlardır.”

Sadece profesyonel liglerde 80’e yakın kulübün bulundukları il belediyeleri tarafından desteklendi dile getirilen açıklamada, “Futbol camiasında ilk defa verileni alacağız diye Belediye yönetiminin söylemi ile karşılaşılmıştır. Belediye tarafından belirtilen borç miktarı 13 Milyon TL’dir. Kaldı ki bahse geçen tutar 3 yıldır Gümüşsu Gümüşhanespor Voleybol takımı, 3 yıldır devam eden altyapı faaliyetleri ve şehirde bulunan diğer tüm amatör sporcuların desteklenmesi adına da yapılan yardımlardır. 8 milyon liralık kısım ise 3,5 yıldır Gümüşhanespor tesislerinin iaşesi ve tadilatına harcanmıştır. Bu borcun kaynağına dair kulübümüzün farklı görüşleri bulunmaktadır ve bu konuda Belediye ile görüşmeler yapılacaktır. Müzakereler sonucunda nihai bir sonuca varılacaktır. Gümüşhane Spor Kulübü olarak, şeffaf yönetim anlayışı ile ilerlemekteyiz. Tüm mali işlemlerimizi ve borç durumumuzu kamuoyuyla paylaşarak, güven ve şeffaflık ilkesine bağlı kaldık. Gümüşhane Spor Kulübü olarak, bu zor süreci aşmak için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Destekleriniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

Açıklamanın son bölümünde hafta sonu yapılan genel kurulda adaylığını açıklayan Ümit Aşkın’ın genel kuruldan 15 gün süre istediği, buna rağmen yazılı ve görsel medya da Ümit Aşkın’ın başkanlığının haberleştirildiği ifade edilen açıklamada “Dün itibari ile futbolcu alacaklarının ödenmesi durumunda kulübü devralacağını belirtmiştir. Konu ile alakalı çalışmalar devam etmektedir” kaydedildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER