Hem Ertekin hem Akyel başkanı yalanladı

TFF 2.lig, Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’da sular durulmuyor. Kulüp Başkanı Cengiz Fırat’ın dün kulüp basın sözcülüğü aracılığıyla yaptığı açıklamaya Başkan Vekili Musa Ertekin ve Teknik Direktör Fatih Akyel sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Hem Ertekin hem Akyel başkanı yalanladı

TFF 2.lig, Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor’da sular durulmuyor. Kulüp Başkanı Cengiz Fırat’ın dün kulüp basın sözcülüğü aracılığıyla yaptığı açıklamaya Başkan Vekili Musa Ertekin ve Teknik Direktör Fatih Akyel sosyal medya üzerinden cevap verdi.

İlk açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden 3 dakika 34 saniyelik videoyla yapan Gümüşhanespor Kulübü Başkan Vekili ve Futbol Şube Sorumlusu Musa Ertekin "Hakkımda kulüp başkanı Cengiz Fırat'ın iftiralarını belgelemek istiyorum" diyerek yaptığı açıklamada Koza Altın işletmelerinden kulübe gelen 250 bin TL'nin nerelere verildiğini tek tek açıkladı.

Ertekin, futbolculardan Mehmet Menderes Önkuzu, Murat Kayalı, Furkan Mızrak, Burak Demireğen, Muharrem Efe, Sancar Yıldırım, Tuğay Adamcıl, Hasan Kaşıkara, Ogün Alkan, Mert Çakar, Raif Gündoğdu'ya ödenen paraların yanısıra lisans ücreti, diğer giderler ve iaşe bedelleri olmak üzere toplam 250 bin TL'nin dekontlarını kameralara gösterdi.

Cengiz İnşaat'tan gelen 200 bin TL'nin açıklamalarını da yapan Ertekin, esnaf borçları, uçak biletleri, Mehmet Menderes Önkuzu'ya peşinatından almadığı için ödenen ve Fatih Akyel ve yardımcı hocaların 6 aydır maaş almadıkları için 3 aylık maaşlarını ödediklerini ve kasada kalan paranın 34 bin lira olduğunu söyledi.

Ertekin, kendisi hakkında açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Cengiz Fırat için Savcılığa başvuracağını, kendisi hakkında ithamda bulunanlara da tazminat davası açarak alacağı parayı da kulübe bağışlayacağını sözlerine ekledi.

Teknik Direktör Fatih Akyel de facebook üzerinden 2.Lig sayfasına gönderdiği 23 dakika 34 saniyelik video ile kendisi hakkındaki iddialara cevap verdi.

“Gümüşhanespor’u iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık”

5-6 yıl önce Gümüşhanespor’a geldiğinde takımda ve şehirde güzel şeyler yaşadığını, çok cüzi rakamlara takım kurup finallere kadar çıkarak Gümüşhane halkına güzel şeyler yaşattıklarını hatırlatan Akyel, “Futbolda ayrılmakta var, tekrar buluşmakta var. Tekrar Gümüşhanespor’la yolla kesişti. Burası benim çok güzel şeyler yaşadığım bir şehir olduğu için buraya dostlarıma geldim. Gümüşhanespor’u iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık” dedi.

“Ben bu şehirde bu takımla kalıp savaşmayı göze aldım”

Sezon başında çok sancılı bir süreç geçirdiklerini, kampa 7 oyuncuyla başladıklarını anımsatan Akyel, “Daha sonra transferi açmak için uğraşan yöneticilerimiz açılamayacağını bize bildirdi. Transferi açamadığımız gibi oyuncularımızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Tekrar eski oyuncularımızı geri çağırıp kendileriyle birer birer anlaştık. Sıkıntılı ve sancılı bir süreç geçti. Biz yolumuza devam ettik. Takımın bu durumuna rağmen takımı bırakıp gitmedim. Çünkü geçmişte yaşadığım güzel şeyler ve onların hatırası var. Ben bu şehirde bu takımla kalıp savaşmayı göze aldım ve takımımla devam ettim” diye konuştu.

“Gümüşhane’deki insanları, yöneticileri ve beni kandırdı”

Olağanüstü kongrenin ardından Cengiz Fırat’ın gelirken kendisine ve yöneticilere “Transfer yasağını kaldıracağım, 1,5-2 milyon TL parayla geliyorum” dediğini savunan Akyel, “Gümüşhane’deki insanları, yöneticileri ve beni kandırdı. Transferi açmadı. Beni kandırdığı gibi bütün şehri kandırdı. Bir şehrin kaderiyle oynadı. Bugün transferi açamadı ve bunun üzerinden bizimle oyun oynuyor. Şuan 4 oyuncumuzu kaybettik. Ligin ilk devresinde 18 oyuncumuz vardı. Sarıyer maçında bu takım çok büyük sıkıntılara rağmen ligi küme düşme hattının üzerinde bitirdi. Ama maalesef o maçtan sonra bizi kandıran başkanımıza ‘Transferi açmasan da benim 18 kişilik kadromla ben bu yola devam ederim, ligde kalacağıma inanıyorum’ dedim. O da bana ‘Oyuncular giderse gitsin, ben bu transferi açacağım’ dedi. Bende ısrarlar ‘Eğer transferi açamayacaksak benim oyuncularımı kaybetme, bu şehrin kaderiyle oynama’ dedim. O bana ısrarla ‘Oyuncuları boşver gitsin, ben transferi açacağım. 20 oyuncu alırız’ dedi. Bende kendisine ‘Peki’ dedim. Bugün bakıldığı zaman bizim takımımız kampa gidemedi. Başkanımız bu parayı verip kampa göndermedi. Kendisine sorduğumda bana hep kaçamak cevap verdi. Oyuncuları Gümüşhane’de toplayıp rica ettim. Onlara para verilen sözü tutulmayınca tekrar terk ettiler. Bütün takımlar kamp yaparken biz oyuncularımızın parasızlıktan ve başkanını yalanlarından dolayı oyuncularımızın bu sıkıntılarıyla uğraştık. Oyuncularımızı yalvar yakar tekrar Gümüşhane’ye çağırdık. Bu arada oyuncular şehri terk ettikten sonraki bu süreçte 4 önemli oyuncumuzu kaybettik. 18 kişilik kadrosu olan bir hocayı transferi açmasan da bu kadroyu koru diyen bir hocaya yalan söyleyip 4 oyuncusunu kaçırmanın ve bu şehrin kaderiyle oynamasının hiçbir hakkı yoktur. Cengiz Fırat bu açıklamalarla süreci yalan yanlış anlatıyor ve çok büyük yalan söylüyor” şeklinde konuştu.

“Sahte olan ve yalan söyleyen kendisidir”

Fırat’ın kendisini 1 aydır aramadığını, transferin son gününde arayarak “Hocam ben transferi açıyorum” dediğini savunan Akyel, “Ben futbolcuları arayarak muvafakatname vermeyin diyormuşum. Oyuncuları teker teker arayıp yalvardım. Hatta Ziya hocayı da aradım konuştum. Transferi açmadığını ve şehrin kaderini oynadığını ona söyledim ve bu söylemlerinden sonra onunla ters düştük. Ben bu şehir için sezon başından beri mücadele ediyorum. Eğer öyle olmasaydı bu kadar sıkıntıda kalmazdım. Kendisi daha dün geldi. Kendi kendine filmler oynuyor, tribünlere pankartlar astırıyor. Beni ve bütün kamuoyunu kandırdı. 4 as oyuncumuzu onun yüzünden kaçırdık. Kendisi bu şehri kandırmaya devam ediyor. Bilet kampanyası yaptık ve biletlere çok talep gösterdiler. Bu biletin amacı buradaki sıkıntıları gidermek maaşları verip, yemek yiyecek, yatacak ihtiyaçlarını karşılıyorduk bu biletlerle. Bu biletlerle ilgili sağda solda bu biletler sahte demiş. Sahte olan ve yalan söyleyen kendisidir. Ben bu şehirde takım kaptanı ve Tolga abimizle dükkan dükkan gezerek bu takıma yemek parası, yol parası toplarken kendisi nerdeydi çok merak ediyorum. Bu şehrin geleceği için bu paraları takıma harcadık” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2020, 22:19

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER