İlk maç ilk galibiyet

TFF 2.lig, Beyaz grupta mücadele eden Gümüşhanespor’un kendi evinde oynadığı ilk maçında yenik durumdan galip duruma geçmesi ve canlı yayına rağmen ilk maçında tribünlerin hınca hınç dolması yüzleri güldürdü.

İlk maç ilk galibiyet

TFF 2.lig, Beyaz grupta mücadele eden Gümüşhanespor’un kendi evinde oynadığı ilk maçında yenik durumdan galip duruma geçmesi ve canlı yayına rağmen ilk maçında tribünlerin hınca hınç dolması yüzleri güldürdü.

Ligin 2.haftasında sahasında konuk ettiği Konya Anadolu Selçukspor karşısında dengeli bir oyun sergileyen temsilcimiz 1-0 yenik duruma düştüğü müsabakadan 2-1 galip ayrılmıştı.

“Geriden gelip te kazanmak çok daha iyi oldu”

Müsabakanın ardından gazetecilere kısa bir değerlendirme yapan teknik direktör Levent Eriş, takımın oyunundan memnun olduğunu belirterek, “Sahamızdaki ilk maçta ilk galibiyet. Kazanmak çok güzel. Hele geriden gelip te kazanmak çok daha iyi oldu bizim için. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Takımın oyunundan herşeyiyle memnunum” dedi.

Tita farkını hem takımımız hem rakip oyuncular hissetti

Tüm oyuncularımızın etkin bir oyun sergilediği müsabakada rakibin özellikle gol yolundaki oyuncularımıza sıkı kumpas yaptığı, zaman zaman ofsayta düşürdüğü oyunda yıldız oyuncu Tita’nın oyuna girmesinin ardından oyunun tüm dengeleri değişirken, rakibin tecrübeli oyuncu Tita’dan çekindiği oyuncuya yaptığı faullerle ortaya çıktı.

Tüm baskılara rağmen tecrübesini konuşturarak beraberlik golünün pasını veren, takıma hareketlilik getiren Tita’nın yanısıra diğer oyuncuların da yeni bir takım kurulması nedeniyle uyum sorununu kısa sürede aşarak seyir zevki çok daha yüksek müsabakalar ortaya koyacağı konuşuluyor.

Hakem 5 elle müdahaleyi görmezden geldi

Geçtiğimiz yıllarda takımımıza karşı hakemlerin sergilediği anlamsız tavırlar bu maçta alenen ortaya çıkarken, rakip takımın 5 ayrı elle müdahalesini görmezden gelen, rakip oyuncuların yerlerde yatmasına, duran toplarda adeta dakikaları harcamasına tepkisiz kalan orta hakem ve özellikle ikinci yarıyı 4 dakika uzatan dördüncü hakem ile neredeyse her gol pozisyonunda ofsayt düdüğü çaldıran yan hakemler büyük tepki topladı.

Tüm kahvelerde ÇAY TV izlendi

ÇAY Tv ekranlarından yayınlanan müsabaka hem il içinde hem de il dışında büyük bir ilgiyle takip edilirken, uzun yıllar sonra sahasındaki ilk maçında tribünleri tam dolu ilk müsabaka olması taraftarların da takımdan olan beklentisini ortaya koydu.

Fuat Yalçınkaya tribünü

Müsabakada tribünlerde dikkat çeken detaylardan birisi de Gümüşhanespor'un tribün liderlerinden yaz aylarında hayatını kaybeden Fuat Yalçınkaya için tribünün bir tarafına isminin verilmesi ve posterinin asılması oldu.

Tam karşı tribünlerde ise Tunceli'de şehit edilen Torul Demirkapı köyünden öğretmen Necmettin Yılmaz, Maçka'da şehit edilen Ferhat Gedik ve Eren Bülbül'ün fotoğraflarının asıldığı ve "Tribünde 1 eksik, cennette 1 fazlayız yazılı" pankartlar dikkat çekdi.

Gümüşhanespor'un tek resmi taraftar derneği Kafadarlar tarafından hazırlanarak asılan pankart ve posterler izleyicilerden tam not aldı.

İlk maçta rekor seyirci


Önceki yıllarda takımın performansına göre ilerleyen haftalarda stadyumda artan seyirci kapasitesi gözlenirken dün oynanan müsabakanın özellikle ikinci yarısında güney yakasında ki tribünlerin 2 tarafının da tam dolması gözlerden kaçmadı. Uzun yıllardır Gümüşhanespor’un sahasında oynadığı ilk müsabakadaki en kalabalık taraftar katılımı olarak Anadolu Selçukspor müsabakası tarihe geçerken, özellikle araç parkı kuyruğunun eski mezbahaneye kadar uzadığı gözlendi.

Yolda çalışma yapılması gerekli

Stadyuma ulaşımı sağlayan yolun toprak olması nedeniyle vatandaşlar tozdan muzdarip olurken, bu yolun ya kısa zamanda asfalt yapılması ya da müsabaka öncesinde ve boyunca sık sık sulanması gerektiği taraftarlar tarafından dile getirildi.

Tüm protokol tribündeydi

Müsabakayı çocuklarıyla rekor düzeyde ilgi gösteren kadınlı erkekli taraftarların yanısıra tüm şehir protokolü de izledi. Gümüşhanespo taraftarının gönlünde ayrı bir yeri olan Vali Okay Memiş, kulübün onursal başkanı Milletvekili Hacı Osman Akgül, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhanespor kulübü başkanı Kaya Büyükbayraktar ve çok sayıda kurum müdürü ile STK temsilcisi galibiyet sevincini birlikte yaşarken, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın programlarına iştirak etmesi nedeniyle müsabakaya gelemediği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER