‘İyi oynadık ama kaybettik’

Spor Toto 2.lig, Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor’un Teknik Direktörü Tarık Daşgün, 13 hafta sonra mağlubiyetle tanıştıkları Niğde Belediyespor müsabakasında iyi oynarken kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

‘İyi oynadık ama kaybettik’
Spor Toto 2.lig, Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor’un Teknik Direktörü Tarık Daşgün, 13 hafta sonra mağlubiyetle tanıştıkları Niğde Belediyespor müsabakasında iyi oynarken kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Ligde 13 hafta sonra ilk mağlubiyeti Niğde Belediyespor karşısında penaltıdan atılan golle 1-0 yenilerek alan Gümüşhanespor, kupada Perşembe günü Trabzonspor’la yapacağı müsabakaya odaklandı.

Ligin uzun bir maraton olduğunu ve bazen kötü oynayıp kazanabileceklerini, bazen de iyi oynayıp kaybedebileceklerini ifade eden Gümüşhanespor Teknik Direktörü Tarık Daşgün, Niğde Belediyespor müsabakasının iyi oynayıp kaybettikleri bir maç olduğunu söyledi.

“Üzücü olan iyi oynarken kaybetmiş olmamız”

Maçın ilk dakikalarında yedikleri golün ardından her iki devrede de oyunun hakimi olduklarını, mücadele olarak daha üstün olduklarını, oyun süresi boyunca topun kendilerinde kaldığını ve oyunu kendilerinin yönlendirdiği fakat gol girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ifade eden Daşgün, “Direkten dönen toplar, verilmeyen penaltımız var, kaçan gollerimiz var. Üzücü olan iyi oynarken kaybetmiş olmamız” dedi.

“Benim takımım mücadelesini sonuna kadar verdi, tek kale oynadı”

Maç boyunca oyuncuların takım mücadelesini sonuna kadar verdiğini ve tek kale oynadığını, üstün bir oyun oynamalarına karşın bunu sonuca yansıtamadıklarını ifade eden Daşgün, “Ben maç bitince oyuncularımın hepsini tebrik ettim. Ben sahada istediğimi gördüm. Benim takımım mücadelesini sonuna kadar verdi, tek kale oynadı. Bütün maç boyunca biz üstündük sonuca yansıtamadık. Bununla alakalı çocuklarımı tebrik ettim, morallerini bozmamalarını söyledim. Üzerimizde namağlup stresi vardı. O da kalkmış oldu. Biz kalan 3 maçı da kazanıp puan kaybetmeden devreyi kapatmak istiyoruz. Oyuncularımın da mücadelesinden memnunum, yeter ki böyle oynasınlar. Oyuncularımız yüreğini koyarak mücadele ediyorlar” diye konuştu.

“Hakem penaltımızı görmedi”

Müsabakayı izleyen taraftarların hakeme yönelik eleştirilerini değerlendiren Daşgün, “Bizim 30.saniyede bir pozisyonumuz vardı onu vermedi. Rakip takıma penaltıyı verdiği noktada aynı pozisyon birebir Ali Özgün’e oldu, onu da es geçti. Çok formda, çok iyi bir hakem değildi” ifadelerini kullandı.

“Fiyakamız bozulmadı!”

Trabzon’da yayın yapan bazı gazetelerin 13 hafta sonunda gelen ilk mağlubiyetin ardından “Gümüşhane’nin fiyakası bozuldu” şeklinde yansıttığı haberi “Fiyakamız bozulmuş değil, şuan lig bitse yine şampiyon biziz” diyerek değerlendiren Daşgün, şunları söyledi: “Bu uzun bir maraton. Bunda puan kayıpları da olacak, kötü oynayıp maçta alacağız. Açıkçası böyle düşünmelerine üzüldüm. Biz uzun vadede bir hedef yaptık ve öyle yola çıktık. Ligin devam ettiği süre içerisindeki sonuçların lehimize olmasıyla alakalı çalışıyoruz. Kazalar da olacak, puan kayıpları da olacak.”

Taraftara özel teşekkür

Daşgün, özellikle son iki haftadır hem deplasmanda hem iç saha maçlarında kendilerini yalnız bırakmadan, yüreğiyle destekleyen taraftarlara da teşekkür ederek, “Biz bu bütünlüğü taraftarımızın katılımıyla sağlamlaştırdık. Niğde’de de o kadar yol gelip destek verdiler bize. İnşallah böyle tek yürek, tek vücut ligin sonunda hedefe ulaşan biz oluruz” dedi.

Hedefimiz Trabzonspor maçı

Daşgün, artık Perşembe günü Ziraat Türkiye kupası grup müsabakalarında karşılaşacakları Trabzonspor maçını düşünmeye başladıklarını belirterek, “Maç bittikten sonra önümüzde hangi maç varsa ona hazırlanıyoruz. Önümüzde Trabzonspor’la oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası maçımız var. Ona hazırlanacağız. Çıkıp oynayacağız, sonra yeniden lig maçına adapte olacağız” şeklinde konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER