‘Öncelikli hedefimiz olmamız gereken PTT 1.lige çıkmak’

Spor Toto 2.Lig, Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor’un teknik direktörü Tarık Daşgün, öncelikli hedeflerinin olmaları gerektiğine inandıkları PTT 1.Lige çıkmak olduğunu söyledi.

‘Öncelikli hedefimiz olmamız gereken PTT 1.lige çıkmak’

Spor Toto 2.Lig, Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşhanespor’un teknik direktörü Tarık Daşgün, öncelikli hedeflerinin olmaları gerektiğine inandıkları PTT 1.Lige çıkmak olduğunu söyledi.

Antalya kampının son gününde Gümüşhanespor’un iç saha maçlarını da canlı yayınlayan Çay Tv’de Togay Muratoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Çayda Sabah” adlı programa telefonla bağlanan Daşgün, takımın son durumu, transferler ve hedeflerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“Kampta güç topladık”

İç saha maçlarında Gümüşhanespor maçlarını da Çay TV ekranlarından canlı olarak aktaran Togay Muratoğlu’na ilk olarak Antalya kampını değerlendiren Daşgün, “Devre arası kampını biraz geç başlattık. Bizim kupa maçlarıyla birlikte yoğun bir maç programımız vardı. Yoğun bir trafik hem kupada hem ligde iddiamız devam ediyor. Bizim için lig çok çok daha önemli. Bu yoğun maç trafiğine hazır girmek için kamp dönemi faydalı geçti. 12-13 gün sürdü. Taktiksel çalışmaların dışında biraz da güç topladık. Bu kampın sonunda tekrar yoğun bir maç trafiği başlıyor. İki haftada 5 maç oynayacağız. Elimizden gelen herşeyi yapmak için, mücadelemizi çok daha kuvvetli vermek için çalıştık. İnşallah sonu hayırlı olur bizim için” dedi.

“3-4 oyuncunun ismini yönetime verdim”

Muratoğlu’nun devre arası transfer çalışmaları hakkındaki sorusunu da cevaplandıran Daşgün, “Biz sezon başında başkanımla planlama yaparken devre arası değil, 2 yıllık uzun bir vadenin planlamasını yaptık. bununla alakalı transfer geliştirdik. Ligin içinde sakatlıklar oldu. Kadromuzun eksilmesiyle alakalı. Devre arası benden izin isteyen 3-4 arkadaşlarımız oldu. Bunları da değerlendirince 3-4 sporcuyla ilgili çalışma yaptık ve başkanımıza verdik. İsmail Köse’yi kadromuza kattık ve bizimle çalışıyor şuanda. Diğer oyuncularla ilgili başkanımızın çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

“1461 Trabzon maçını kazanarak galibiyetle ikinci devreye başlamak istiyoruz”

Pazar günü sahasında oynayacağı 1461 Trabzon maçını da değerlendiren Daşgün, “Sezona girişimizde puan kayıplarıyla olmuştu. Fakat biz sürekli geliştirdik kendimizi. Şuan oturmuş, birbirini tanıyan, birbirine inanan, hedefe doğru kilitlenmiş bir ekip var. İnşallah ikinci devreye puan kaybetmeden başlamak istiyoruz. Avantajımız ilk devre oynadığımız rakipleri iyi tanımış olmamız. Biz geliştirdiğimiz oyunumuzu kaldığı yerden devam ettirmek. 1461 Trabzon maçına da galibiyetle başlayıp lige de 5 maçlık yoğun periyoda galibiyetle girmek istiyoruz” dedi.

“Kupada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz ama öncelikli hedefimiz PTT 1.Ligi”

Ziraat Türkiye Kupası H grubunda iddialı durumdaki Gümüşhanespor’un puan itibariyle gruptan çıkabilecek durumda olduğunu ifade eden Muratoğlu’nun sorusunu cevaplandıran Daşgün, şunları söyledi: “Kesinlikle ligdeki hedefimizi planlayarak girdik bu lige. Ama kupa mücadelesi bizi biryerlere getirdi. Bu aşamaya gelmişken Trabzonspor’la ve Kızılcabölükspor’la sahamızda oynayacağımız maç bizim gruptan çıkmamızı etkileyecek önemli bir maç. Eğer çıkarsak devam ederiz. Kupada gidebildiğimiz kadar gidip şehrin prestijini, Gümüşhanespor’un gücünü bütün Türkiye’ye göstermek istiyoruz. Bizim öncelikli ve tek hedefimiz Gümüşhanespor’u olması gereken PTT 1.Ligine çıkarmak.”

"Her şehirde taraftarımızın desteğini görüyoruz"

Taraftarlara da mesaj gönderen Daşgün, “Taraftarlarımızın iç sahada ve deplasman maçlarında gösterdikleri ilgiye, alakaya teşekkür ederim. Aynı ilgi ve alakayı daha önemli olan ikinci devrede de bekliyoruz. İkinci devrede zor maçlarımız var. Eminim bizi yalnız bırakmayacaklarına. Bizim bir avantajımız da deplasmana gittiğimiz her şehirde onların desteğini görüyoruz. İnşallah seyircimiz, yönetimimiz, basınımız, siyasilerimiz, oyuncular, teknik ekip tek vücut hedefe doğru, sağlam ve kazanarak gideriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER