Parlak: İkinci devrede ligin en iyi futbol oynayan takımıyız

TFF 3.lig, 2.grupta mücadele eden ve sezonu 9.sırada tamamlayan temsilcimiz Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş’nin teknik patronu Murat Parlak, Cumartesi günü sona eren sezonu değerlendiren bir açıklama yaptı.

Parlak: İkinci devrede ligin en iyi futbol oynayan takımıyız

Önümüzdeki sezon için de Gümüşhanespor’un başında olacak olan Parlak, kulübün resmi sitesinde yer alan açıklamasında 2. yarının en çok puan toplayan kalesinde gol dahi görmeyen uzak ara ligin en iyi futbol oynayan takımı olduklarını söyledi.

7 ay önce göreve başladıklarında ligin son sıralarında yer alan, herkesin düşer gözü ile baktığı Gümüşhanespor’u ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Parlak, “Senelerdir ligin son haftalarında düşmeme korkusu yaşayan takımı 5 hafta kala matematiksel olarak ligde tuttuk ve farklı hedeflere götürmek adına gayret gösterdik. Özellikle depreme kadar olan süreci çok iyi yönettik. Devre arası kampını çok iyi geçirerek depreme kadar 2. yarının en çok puan toplayan kalesinde gol dahi görmeyen uzak ara ligin en iyi futbol oynayan takımı olduk. Oynadığımız takımların ligdeki konumlarına, harcadıkları paralara bakmadan kimseden çekinmeden her yerde dik ve doğru oynamaya çalıştık” dedi.

Depremden sonraki süreci iyi yönetemediklerini ve son haftalarda hedeften düşünce ligde kötü sonuçlar aldıklarını kaydeden Parlak, “Liglere verilen uzun ara, yaşadığımız sakatlıklar, cezalar ve haftalarca aleyhimize verilen hakem kararları play-off a çıkmamıza ve bu şehre üst lig heyecanını yaşatamamamıza neden oldu. Seneler sonra ilk defa ligin son haftalarında bir sezon boyunca ilgilendiğimiz; antrenmanlarda ve oynadıkları maçlarda gözlemlediğimiz sürekli olarak A takım antrenmanlarına dahil ettiğimiz Gümüşhane ruhunu taşıyan bu şehrin çocuklarına az da olsa forma şansı verebildik” ifadelerini kullandı.

“Bu şehir, bu arma hangi ligde olursa olsun zirveye oynamalıdır” değerlendirmesinde bulunan Parlak, “Bunun için sezon başında oluşturulacak doğru kadro planlaması ve sonrasındaki doğru saha içi organizasyonu ile lige iyi başlayıp şehrin ve taraftarın desteği ile hedefimize ulaşmak istiyoruz. Nasip olurda seneye o kupayı Gümüşhane şehrine getirebilirsek ilk işimiz o kupayı Gümüşhanespor sevdalısı Celil kardeşimizin mezarına götürmek olacaktır” diye konuştu.

Ligde oynadığı 32 müsabakadan 37 puan toplayan, lig boyunca 9 galibiyet, 13 beraberlik ve 11 mağlubiyet gören temsilcimiz rakip kaleleri 25 kez havalandırırken kalesinde 33 gol görerek sezonu 9.sırada tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2023, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER