Yakut: 2 puanımız gasp edildi

TFF 3.Lig, 1. Grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş’nin kulüp başkanı Ertürk Yakut, hafta sonu sahalarında karşılaştıkları Ayvalıkgücü Belediyespor müsabakasında 2 puanlarının gasp edildiğini belirterek maçın hakemi Hakan Aktaş’a ateş püskürdü.

Yakut: 2 puanımız gasp edildi

Öne geçtiği müsabakada 80.dakikada penaltıdan kalesinde gördüğü golle 1-1 berabere bitiren Gümüşhanespor, haftayı 1 puanla kapatmıştı.

Müsabakanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Yakut, hakem kararları konusundaki endişelerini paylaşarak maçın taraflı bir şekilde yönetildiğini, puanlarının haksız bir şekilde ellerinden alındığını ve 2 puanlarının gasp edildiğini düşündüğünü söyledi.

“Hakkımızı helal etmiyoruz”

“Ne oldu da biz öne geçtikten sonra tüm düdükleri terse çalmaya başladın” diyerek maçın orta hakemi Hakan Aktaş’a seslenen Yakut, “Bize yapılan 4 tane faulü göz göre göre rakibe neden verdin? Penaltı pozisyonunda oyuncunun kolu kapalı iken tüm Ayvalıklı oyuncular ellerini kaldırınca neyin etkisi altında kaldın da penaltıya hükmettin? Eğer adalet var ise maçın hakemi gereken cezayı alacaktır. Ve tüm gücümüz ile konunun ve hakem Hakan Aktaş’ın takipçisi olacağımızı buradan bildirmek istiyorum. Burada çaldığın hakkımız her iki cihanda da sana helal değildir!” dedi.

“Tüm futbol camiasını sporun temiz kalması için işbirliği yapmaya çağırıyorum”

Kulüp başkanı olarak adil bir spor ortamı ve rekabetin ön planda olduğu bir lig anlayışı beklerken yaşanan bu tür olayların futbolun temel değerlerine zarar verdiğini ifade eden Yakut, “Hakemlerin tarafsızlık ilkesine uygun bir şekilde görev yapmaları, sporun güvenilirliği açısından hayati önem taşımaktadır. Şeffaflık ve adalete olan inancımızla, bu durumun en kapsamlı şekilde incelenmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Futbolun sporcular, yöneticiler ve taraftarlar için birleştirici bir güç olması için, adil bir zeminde rekabet edebilmemiz elzemdir. Tüm futbol camiasına, bu tür durumların önlenmesi ve sporun temiz kalması adına işbirliği yapmaya çağrıda bulunuyorum” diye konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2023, 08:35

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER