Yeter artık!

Gümüşhanespor Taraftar Platformu, bugüne kadar ligde Gümüşhanespor’un 9 puanının hakemler tarafından yendiğini iddia ederek tepki gösterdi.

Yeter artık!
Gümüşhanespor Taraftar Platformu, bugüne kadar ligde Gümüşhanespor’un 9 puanının hakemler tarafından yendiğini iddia ederek tepki gösterdi.

Spor Toto 2.lig, Kırmızı grupta mücadele eden ve hafta sonu sahasında Nazilli Belediyespor’u konuk eden Gümüşhanespor, son dakikada penaltıdan yediği golle müsabakadan 1-1 berabere ayrılmıştı.

Maçın ardından bir açıklama yapan Gümüşhanespor Taraftar Platformu, müsabakada açık ve net bir şekilde hakem katliamı yaşandığını savunarak, “Karşılaşmanın 25.nci dakikasında Nazilli Belediyespor ceza alanı içinde oluşan karambolde top Nazilli Belediyespor kalesine girmek üzere iken Nazilli Belediyesporlu futbolcu topu eliyle çıkardı. Ancak Ankara bölgesi hakemi Salih Salar devam kararı verdi. Bu pozisyon açık ve net penaltı Nazilli Belediyesporlu oyuncuya kırmızı kartla oyundan ihraç olması gerekirdi. Maç sonunda poziyon kahramanı Nazilli Belediyesporlu oyuncunun kendisi de pozisyonun penaltı ve kırmızı kart olduğunu belirtmiştir. Devre arası soyunma odasına gidilirken TV’den canlı yayınlanan karşılaşmanın görüntülerinden de açık net penaltı olduğu hakem Salih Salar'a ifade edildiğinde hakemin cevabı ‘Ben öyle gördüm’ şeklinde olmuştur.” dedi.

Gümüşhanespor’un haklarının yendiği ligde şuana kadar 9 puanın hakemler tarafından açıkça gaspedildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gümüşhanespor’un TFF’de lobisinin olmaması, yetersiz hakemlerin Gümüşhane’ye verilmesi, Gümüşhane’ye gelen hakemlerin Gümüşhanespora karşı aslan kesilmesi. İlk yarıda, Sarıyer, Altay, Pazarspor maçlarında yaşanan hakem katliamı, dün oynanan maçtaki hakem faciası. Nereye kadar sürecek? TFF nin özerkliğinden bahsediliyor ama futbolda ya lobisi olan kulüpler, ya da milletvekilleri ağırlığını koyan kulüpler her zaman hakemleri taraftarlarına çekiyor ve kararlar hep bu takımlar lehine veriliyor. Biz kimseden ayrıcalık istemiyoruz. Ancak hakkımızın da yenmesini istemiyoruz. Bugünden sonra Gümüşhane Milletvekillerimiz Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün beyleri göreve davet ediyoruz ve Gümüşhanespor'un haklarının yenmemesi için Spor Bakanına ve TFF başkanına bu konuda Gümüşhane camiasının duyduğu rahatsızlığı ve bundan sonra hakem hatasına tahammülümüzün kalmadığını ileterek gerekeni yapmasını istiyoruz.”

Açıklamanın ikinci bölümünde ise il dışından gelen taraftarlara yönelik polisin tavrı eleştirildi.

İl dışından ve bin 400 metre uzaktan gelen Gümüşhanesporlu taraftarların Gümüşhane’deki taraftarlarla bir araya gelmesinin ardından Gümüşhanespor marşları söyleyerek Atatürk caddesinde yürürken elinde telsiz olan sivil giyinimli birisinin “kenardan sessiz gidin” gibi ifadelerle taraftarları uyardığını kaydedilen açıklamada, “Garip ifadelerle taraftarları uyarması, Gümüşhanespor-Nazilli Belediyespor maçındaki net hakem hatası sonucu kaybedilen iki puanın sorumlusu hakemi olay çıkarmadan sadece protesto etmek için bekleyen taraftarın psikolojisinin hiçe sayılarak burnunun dibine kadar girerek kamerayla videoya çekilmesi, taraftarın buna tepki göstermesi üzerine de taraftara yapılan muamele gerçekten üzücüdür. Zaten 200 taraftarın olduğu bir maçta 120 polis, 80 özel güvenlik görevlisinin bulunması, hiç bir maçta olay çıkarmayan Gümüşhanepsor taraftarına bakış açısının özeti. Gümüşhane taraftarının, Gümüşhane’de, hiç bir olay olmadığı halde bu muameleye uğraması konusunda Sn.Vekillerimizi, Sn.Valimizi, Sn.Belediye Başkanımızı göreve davet ediyoruz ve bundan amacı sadece Gümüşhane’nin takımı Gümüşhanespor'a sahip çıkmak olan taraftarlarımıza Gümüşhane insanının hakettiği muamelede bulunulması sağlaması hususunda gerekeni yapmasını istiyoruz.” İfadeleri kullanıldı.
Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER