GÜMÜŞHANEYE YAKIŞAN AÇILIŞ

Eskişehir'de 19 Aralık Cumartesi günü Gümüşhane adına tarihi bir gün yaşandı.

"Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği"nin resmi açılışına başta milletvekilleri valiler,belediye başkanları ve STK liderleri,davetliler,misafirler ve bu kentte yaşayan hemşerilerimiz katıldı. Derneğimize ve ilimize karşı gösterilen yoğun ilgiden memnunuz.

Gümüşhane'den kadim dostlar Engin Doğru ile,Recip Ergin Beylerin gönderdikleri harika fotoğraflar dernek ofisimizi otantik bir havaya bürüdü.Açılışa gelen misafirlerimiz kendini adeta Limni gölü kenarında,Tomara şelalesinin karşısında yahut Karaca Mağarasının içinde buldu.

Özellikle yabancı davetlilerin fotoğrafların karşısındaki heyecanlı bakışları görülmeye değerdi.

Gümüşhane denilince akla ilk gelen pestil ve kömedir. Kral pestil yöneticisi Canan hanımın kısa sürede elimize ulaştırdığı o muhteşem yiyecekler damaklarda iz bıraktı.

Günlerce bu açılışa ekip olarak iyi hazırlandık.Açılışta en ince ayrıntıyı titizlikle ele alarak gelen davetlilerin memnun ayrılmaları için her şey düşünüldü..

Okuyucularımız açılışla ilgili ayrıntıları yazılı basından ve sosyal medyadan okuduklarını,bir fikir sahibi olduklarını düşünüyorum.

Doğduğumuz topraklara karşı vefa borcumuzu yerine getirip doyduğumuz şehir Eskişehir'de bu anlamlı günü bir düğün atmosferi haline getiren,gönderilen çiçek ve çelenklerle adeta mekanı bir çiçek bahçesine dönüştüren dostlara müteşekkiriz.

Bu vesileyle davetlilere, misafirlere ve dahi hemşerilerimize yönetim kurulu adına teşekkür ederiz.

Yelkovan iş merkezi ömrü hayatında böyle bir açılış görmedi diyenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Bu görkemli açılışta iki husus dikkatimi çekti.Bilecik Valisi kıymetli büyüğümüz hemşerimiz Sayın Ahmet Hamdi Nayir Beyin söylediği "Bizim yöre engebelidir.Dağlıktır.Ama insanı kalem gibi düzdür. Düzgündür. Doğrudur.Dürüsttür." Altı çizilecek bir cümle.Bizlere ecdattan miras kalan bu görüşü ve düşünceyi bizden sonraki kuşaklara aktarmak,nerede olursa olsun her bir Gümüşhanelinin gayesi olduğunu ifade edelim.

Bir diğeri ise Eskişehir'in her karışında imzası olan sosyal,kültürel ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla Eskişehiri adeta açık bir sergi salonu haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşenin“Gümüşhane önemli şehirlerimizden birisidir. Eskişehir’de Gümüşhanelilerin sayısı arttı.Belediyemizde çalışan Gümüşhaneliler var.Bu mutluluk verici.Gümüşhaneli dostlarımızın,dernek çalışmalarıyla, kentimizin yaşamına kültürleriyle, gelenekleriyle renk katacaklardır.Eskişehir'deki Sivil Toplum Kuruluşları arasında kamuoyu yararına projeler gerçekleştireceklerine inanıyorum. "  dedi.

Deyim yerindeyse m2 ye günde üç dört sosyal ve kültürel aktivitelerin düştüğü Anadolu'nun bu çağdaş ve modern şehrinde kültürel ve sosyal hayata Gümüşhaneliler Derneği olarak belediye başkanımızı haklı çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız.

Bu iki görüşü ve düşünceyi önemsediğimizi,bundan sonraki süreçte omuzlarımıza sorumluluk yüklediğinin farkındayız.

Kısaca her iki şehrin ortasından geçerek kentleri iki ayrı noktaya ayıran Porsuk ile Harşiti kardeş yapmada kararlıyız.
Eskişehirli dostlarımıza Gümüşhane'yi en güzel şekilde tanıtıp ileride düzenlenecek gezilerle yöremizi daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını düşünüyoruz.

Açılışa katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Bey ilginç bir askerlik anısını bizimle paylaştı:."İzmirde yedek subay askerim.İsmim yaka kartında yazılı olduğunu gören bir teyze yanıma yaklaştı.Oğlum sen Gümüşhanelimisin diye sordu? Bende hayır değilim dedim. Eskişehirliyim. Niye sordun teyzeciğim dedim.Teyze bana:Bizim Gümüşhane'de soyadı Ataçlar olan aile çok büyük bir ailedir.Acaba onlardan mısın?  diye merak ettim.deyince askerlik günlerimden beri Ataç ve Gümüşhaneyi hayatımda hep özdeşleştirdim birbiriyle."
Anıyı dinleyen hemşerilerimizden bir tanesi;"Sayın başkanım belki sizin soyunuzda Gümüşhane'den geliyor olabilir?" deyince ortamda tebessümler havada uçuştu.Neticede ne olursa olsun Başkanımız Ahmet Ataç Beyi de fahri hemşeri olarak kabul etmek bize düştü.

Bütün bu güzel anılardan sonra,Eskişehir'de Gümüşhaneliler olarak uzun süredir uğraş verilen bir hayalin gerçeğe dönüştüğü güne tanıklık etmenin haklı gururunu hep birlikte ekip olarak yaşıyoruz.

...Ve nihai hedefi dernekçilik olan bu yapının oluşmasında emek veren,maddi ve manevi destek sağlayan bütün hemşerilerimize, dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Daha bir çok anıyı ve hatırayı bir arada yaşadığımız dernek açılışının Eskişehir'imize ,Gümüşhane'mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

İki kültürel mirası bağrında barındıran,mirası, gelenek ve göreneklerimizi bizden sonraki nesillere aktarmak gibi tarihi bir görevimizi unutmayarak yolumuz hayırlı olsun.

Ne diyelim Yol güzel...Yolcular güzel...Varılacak Yer güzel...
YORUM EKLE