Büyükerşen Gümüşhaneliler Kültür Evine Misafir Oldu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Milletvekili ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, Gümüşhaneliler Kültür Evini ziyaret etti.

Büyükerşen Gümüşhaneliler Kültür Evine Misafir Oldu
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Milletvekili ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, Gümüşhaneliler Kültür Evini ziyaret etti.

Eskişehir’de ikamet eden Gümüşhaneli hemşerilerimizin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ülke gündemine ait açıklamalarda bulundu.

Büyükşehirlerde İl Özel İdarelerinin kapatılıp Büyükşehir Belediyesine devredildiğini, bütün köylerin mahalle olduğunu belirten Büyükerşen, “Bizim 150 Km. mesafede mahallemiz olacak. Hükümet idari ve ekonomik altyapısını hazırlamadan kanun çıkarıp uygulamaya koyuyor. Böyle bir kanun kırsalda yaşayan vatandaşımızı mağdur edecek. Ama biz üç dönemdir Eskişehir’de çok büyük hizmetler yaptık. Belediyeciliği iyi biliyoruz. Eskişehir’i Avrupa kenti yaptık. Her geçen gün gelen turist sayımız artıyor. Alt Belediyemiz olan Tepebaşında Ahmet Bey çok büyük projelere imza attı. Odunpazarın’da Kazım Kurt Bey seçilirse hep birlikte senkronize şekilde Eskişehir’e ve köylerine güzel hizmetler yapacağız. Rahmetli Ecevit’in Köy-Kent projesini Eskişehir’de hayata geçireceğim.” dedi.

Eskişehir’in bu dönemde çıraklık dönemi geçirecek bir Belediye Başkanına tahammül edemeyeceğini belirten Büyükerşen, yarım kalan projelerin tamamlanabilmesi için Gümüşhaneli seçmenlerden destek istedi.

Artık bu dönemin kendisi için son dönem olacağını belirten Yılmaz Büykerşen, bir yıl sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağı ile ilgili bir soruya da “Her şey nasip kısmet işi. Bizim şuan ki görevimiz Eskişehir’e hizmete devam etmek. Daha Eskişehir’de yapacağımız çok işer var. Zamanın ne getireceği bilinmez” diyerek gösterilen teveccühe teşekkür etti.

Gümüşhane’yi ve Gümüşhanelileri iyi tanıdığını ifade eden Büyükerşen Karadeniz’in kalesinin Gümüşhane olduğu tespitinde bulundu. On yıldan fazladır Eskişehir’de ikamet ettiğini belirten hemşerimiz Hüseyin Turhan, on yıl önce kokudan ve pislikten yanına yaklaşılmayan Porsuk çayında bu gün gondollarla gezinti yapıldığını söyleyerek Belediye Başkanına ve çalışanlarına yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Gümüşhane Kültür Evi çalışmaları hakkında bilgiler veren KOSGEB Eskişehir İl Müdürü aynı zamanda Kültür Evi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vasfı Eskicioğlu, Gümüşhanelilerin vatanını milletini çok seven insanlar olduğunu belirterek, doydukları ve doğdukları yere borçlarının olduğundan hareketle Eskişehir’de Gümüşhaneliler Kültür Evini açtıklarını söyledi.

Gümüşhane’den getirilen pestil ve köme ikramlarının yapıldığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER