Darcanlar ailesinden geleneksel piknik programı

Gümüşhane'den 180 yıl önce Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine göç eden Darcan Ailesi, köklerine ve birliklerine olan bağlılıklarını her yıl geleneksel piknikleriyle kutluyor.

Darcanlar ailesinden geleneksel piknik programı

12. Geleneksel Darcanlar Pikniği, Eskişehir Orman Fidanlığı Mesire Alanı'nda düzenlendi. Karadenizliler Derneği Başkanı Cevdet Kılıç, Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İrfan Ataman, Bilecikliler Dernek Başkanı İrfan Öz, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Darcan Ailesi üyeleri ve Kütahya'da yaşayan Gümüşhaneliler dahil, 7'den 70'e birçok davetli bu özel etkinlikte buluştu.

Tertip Komitesi Başkanı Prof.Dr. Cihan Darcan, organizasyon hakkında şunları dile getirdi: "Bu yıl 12. kez düzenlediğimiz piknik organizasyonuna katılan aile üyelerimize, dostlarımıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ederim. Bu etkinliğin amacı, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmek, çocuklarımızın birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamak ve kültürlerimizi zenginleştirmektir."
 

“DEDEM 180 YIL ÖNCE GÜMÜŞHANE’DEN KOPUP GELDİ”

Darcanlar ailesinde önemli bir konumda bulunan iş insanı aslen Gümüşhane Merkez Aktutan köyünden olan hemşehrimiz Mustafa Darcan da yaptığı konuşmada dedesinin 180 yıl önce Gümüşhane’den gelerek Mihalıççık ilçesinde çalışmaya başladığını bir daha geri dönmediğini söyledi.

Mustafa Darcan sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Dedem 180 yıl önce Gümüşhane’den kopup Eskişehir’e gelmiş. Ama biz hiçbir zaman geldiğimiz yeri ve köklerimizi unutmadık. Gümüşhane anıldığı zaman kalbim bir başka türlü atıyor. Bugün burada hep birlikte piknik yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimize akrabalarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BÜTÜN AİLELERE ÖRNEK OLUR”

Böyle güzel bir pikniğe davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Eskişehir Karadenizliler Dernek Başkanı Cevdet Kılıç ise “Karadenizimin güzel şehri olan Gümüşhane’mizden kalkıp gelip Eskişehirimize yerleşen Darcan ailesi geleneksel olarak böyle bir piknik düzenlediği için canı gönülden teşekkür ediyor ve emeği geçenleri kutluyorum. Bu pikniğe katılmaktan onur ve şeref duyuyorum. İnşaallah bu güzel organizasyon bütün ailelere örnek olur. Buna da Darcan ailesi vesile olmuş olur” diye konuştu.

Pikniğe katılanlara yemek ikramının yanında Gümüşhane’den getirilen yöresel ürün olan pestil-köme ikram edildi.

Horon oynanıp halayların çekildiği piknikte yapılan yarışmalarda gönüllerince eğlenen davetliler organizasyon komitesine teşekkür etti.

Piknik çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2023, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER