Eskişehir'de Gümüşhane Rüzgarı Esti

Eskişehir'de yaşayan Gümüşhaneliler hemşerilerimiz tarafından kurulan ‘Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği’ düzenlenen törenle açıldı.

Eskişehir'de Gümüşhane Rüzgarı Esti
Eskişehir'de yaşayan Gümüşhaneliler hemşerilerimiz tarafından kurulan ‘Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği’ düzenlenen törenle açıldı.

Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Emine Nur Günay, Harun Karacan, Bilecik Valisi hemşerimiz Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ankara’dan katılan Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hamdi Arslan, Gümüşhane Bürokratlar Derneğinden Hakime Zal, Kamu ve sivil toplum Kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, davetliler ve Gümüşhaneli hemşerilerimizin katıldığı coşkulu bir törenle açıldı.

Törende konuşan dernek başkanı Uğur Yücel, ‘Kamplaşma ve ötekileştirme’ kelimelerinin Gümüşhanelilerin lügatinde bulunmadığını belirterek, Gümüşhanelilerin “insanı yaşat ki devlet yaşasın” sloganını kendine şiar edinmiş vatan, millet ve din mevhumlarının önemini hücrelerine kadar her daim hissettiklerini söyledi.

Yücel şunları söyledi, “Yunus Emre’nin şehri Eskişehir’de Gümüşhaneliler olarak tarihi bir gün yaşıyoruz. Bütün misafirlerimize dostlarımıza sevenlerimize ve hemşerilerimize en kalbi duygularımla hoş geldiniz diyorum. İyi ki sizler varsınız. İyi ki bugün bizimle birliktesiniz. Bu güzel kente Eskişehir’e, bizler de Gümüşhaneliler olarak zengin kültürel birikimimizle katkı sağlayacağız. Milleti millet yapan en önemli ögelerden birisi de kültürdür. Ne kadar şanslıyız ki zengin bir kültür mozaiği ülkesinde yaşıyoruz. Bugün burada hepimiz, Şiran’da Tomara şelalesinde bir su damlası, Kürtün’de Örümcek Ormanlarında ulu bir köknarız. Torul’da Torul Gençlerbirliği Voleybol takımında terini silen bir oyuncu, Köse’de yer sofrasında bakır sahanda bir kuru fasulye dumanıyız" dedi.

Osmanlı döneminde gümüş sikkelerinin Gümüşhane’den yapıldığını belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen ise “Gümüşhane’nin isminin ilde bulunan gümüşten geldiğini ve bu gümüşlerin Osmanlı sikkelerinde kullanıldığını ifade ederek derneğin logosunda Osmanlı sikkesi olmasının güzel olacağını belirtti. Dolayısıyla hakimiyeti temsil eder. Gönül ister ki logo olarak buradaki dernekte Osmanlı sikkesini sembol olarak kullanırsanız, Gümüşhane’nin anlamını daha değerli bir hale getirir. Eskişehir’de Gümüşhanelilerin sayısı arttı, Büyükşehir Belediyemizde Gümüşhaneli çalışanlar var.Bu durum mutluluk verici. Derneğin kente hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

www.gumushane.gen.tr ve Kuşakkaya Gazetesi köşe yazarlarından aynı zamanda Dernek Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Turhan ise Eskişehir'deki Gümüşhaneliler derneğinin kuruluş aşamalarını geçmişten günümüze anlatan köşe yazısından bir bölümü açılışta davetlilerle paylaştı.

Protokol üyelerinin hep birlikte kurdele kesmesiyle birlikte dernek Başkanı Uğur Yücel, Gümüşhanespor’un atkısını Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşene hediye etti.

Dernek açılışına, Adalet ve Milli Savunma eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu, Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi kurum ve kuruluş açılışa çelenk gönderdi. Kral pestil tarafından Gümüşhane'den gönderilen Pestil ve Köme misafirlere ikram edildi.

Açılış sonrası davetlilere çam fidanı ve üzerinde dernek logosu bulunan kupalar hediye edildi.
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2015, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER