Eskişehir’de Gümüşhane’nin kurtuluşunu kutladılar

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Gümüşhane’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 106.yıl dönümü anısına program düzenlendi.

Eskişehir’de Gümüşhane’nin kurtuluşunu kutladılar

Tepebaşı Belediyesine ait Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi içerisindeki Sosyal Tesislerde düzenlenen kahvaltılı programa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,Dernek Başkanı İrfan Ataman,Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Gümüşhaneliler katıldı.

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan’ın sunduğu programda açılış konuşmasını yapan Başkan İrfan Ataman şunları söyledi: “Rus ve Ermeni işgaline uğrayan Gümüşhanemiz 15 Şubat 1918 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuş ve verilen büyük mücadelenin sonunda kurtulmuştur. 106 yıl sonra bugün Eskişehir’de bunu kutuluyoruz. Hepimize kutlu olsun hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Dernek Faaliyetlerimize destek oluyorlar. Bizlerde Eskişehirde yaşayan Gümüşhaneliler olarak bu güzel kentin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlıyoruz. Porsuk ile Harşitin dostluğuna bugün bir halka daha eklemiş oluyoruz” dedi.

Ataç: Hep o anımı hatırlarım

Gümüşhaneli hemşehrileriyle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Gümüşhane olunca hep askerlik anımı hatırlarım. İstanbul’da Askeri Hastaneden hekim olarak çalışırken yakamda yazılı Ataç ismini okuyan yaşlı bir teyze “Evladım sen Gümüşhaneli misin?” diye sordu. “Hayır teyze Eskişehirliyim” dedim. “Bizim orada soyadı Ataç olan çok saygın bir aile var. Bende acaba onlardan mısın diye düşündüm” dedi. O günden beri Gümüşhane hep zihnimde yer etmiştir. Değerli hemşehrilerim derneğiniz kuruluşundan bugüne kadar birlikteyiz. İmkanlar ölçüsünde tüm sivil toplum kuruluşlarına,hemşehri derneklerine destek olmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda Eskişehir’imiz adeta Anadolu’nun mozaiği. Hep bir arada sevgi ve hoş görü şehrinde yaşıyoruz.  Gümüşhane’mizin 106.Kurtuluş yıl dönümü kutlu olsun. Allah bir daha böyle günleri bizelere göstermesin” diye konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta yaptığı selamlama konuşmasında Gümüşhanelilerin 106.kurtuluş gününü kutladı. Odunpazarı Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere destek olduklarının altını çizen Başkan Kurt, Gümüşhanelilerle bir arda olmaktan mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Şair Bilal Şahin’in Ahmet Ataç’a hitaben yazdığı şiiri dinleyicilerin beğenisini kazandığı programın ilerleyen dakikalarında Edebiyat Öğretmeni Bahattin Özaçmak’ın Gümüşhane yöresine ait deyimler ve sözcüklerden oluşan sunumun ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrenci Sorumlusu Sefahan Özhan’ın okuduğu “Gümüşhane” şiiri duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Kahvaltıya katılan Gümüşhaneliler birbirleriyle hasret giderip bol bol sohbet edip dernek yönetimine etkinlik için teşekkür etti.

Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali sarı
Ali sarı - 2 ay Önce

Kendileri bile kaçıp Gümüşhane'den kurtulmuşlar. Neyin kurtuluşunu kutluyorlar

T.Gökhan KÖMÜRCÜOĞLU
T.Gökhan KÖMÜRCÜOĞLU - 2 ay Önce

YÖNETİM KURULUNU VE KIYMETLİ HEMŞERİLERİMİ BİRLİKTELİKLERİ İÇİN TEBRİK EDİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM.

SIRADAKİ HABER