Eskişehirdeki Gümüşhanelilerden Hatıra Ormanı

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği, bin fidandan oluşan hatıra ormanı kuruldu.

Eskişehirdeki Gümüşhanelilerden Hatıra Ormanı
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği, bin fidandan oluşan hatıra ormanı kuruldu.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Tepebaşı Mollaoğlu Mahalle sınırları içerisinde gösterilen alana bin adet fidanın dikildiği etkinliğe Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş başta olmak üzere Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Yöneticileri ve üyeler katıldı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş yaptığı konuşmada çevreye duyarlılık göstermesi ve orman haftasında teşkilatlarının yanında olan Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneğine teşekkür ederek, “Daha yeşil bir Eskişehir için binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz. Baharın gelmesiyle birlikte Eskişehir’de birçok alanda ağaç dikim çalışması yapıyoruz. Ayrıca çeşitli kurumlardan gelen talepler doğrultusunda da fidan vererek yer göstererek ağaç dikimlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Doğdukları Gümüşhane topraklarından gelerek doydukları Eskişehir’in topraklarına bu fidanları iki ilin dostluğuna, kardeşliğine katkı sağlayacağını belirten Dernek Başkanı Uğur Yücel ise “Yeşil bir Eskişehir için bereketli topraklara bu bahar mevsiminde fidanlarımızı hep birlikte heyecanla ve sevgiyle dikiyoruz. Çocuklarımızla birlikte ailece buradayız. Derneğimize bu imkanı sunan Orman Bölge Müdürümüze ve değerli İşletme Müdürümüz Sayın Akın Akman Beye, Şube Müdürü Salih Demirel Beye huzurlarınızda teşekkür ederim. Dernek üyelerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Derneklerinin sosyal sorumluluk projelerini ve çevreye karşı duyarlılık gösteren etkinlikleri çok önemsediklerini belirten Dernek Başkan Vekili Hüseyin Turhan da şunları söyledi: “Bugün burada 7 yaşındaki oğlumda dahil olmak üzere ailece bu etkinliğe katılmaktan hemşerilerimizle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bu fidanları bu yavrularımıza yeşil bir çevre bırakmak için dikiyoruz. Eskişehir ve Gümüşhane’nin dostluğuna dikiyoruz. Çocuklarımız bizim ve ülkemizin geleceği. Bu kutsal topraklar üzerinde yaşamaktan onur duyuyoruz. Ama maalesef bu gün bu topraklar üzerinde bizleri bölmeye çalışan hainler var. Bu topraklar çok bedel ödemiştir. Halada ödemeye devam edilmektedir. Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu topraklara diktiğimiz fidanlara milletimizin dostluğu ve kardeşliği, birlik ve beraberliğinin ilelebet sürmesini arzuluyoruz."

Hatıra Ormanına fidanların dikiminden sonra hatıra fotoğraflarının çekimi sonrasında etkinlik son buldu.
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER