Eşraf Lokantası 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırladı

Gümüşhaneli hemşehrimiz işadamı Metin Uçar’a ait İstanbul'un en elit mekanları arasına adını başarıyla yazdıran Eşraf Lokantası ünüyle cazibe merkezine dönüştü.

Eşraf Lokantası 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırladı
Gümüşhaneli hemşehrimiz işadamı Metin Uçar’a ait İstanbul'un en elit mekanları arasına adını başarıyla yazdıran Eşraf Lokantası ünüyle cazibe merkezine dönüştü.

Lezzet uzmanı yerli ve yabancı misafirlerin yanısıra sanatçısından işadamı ve bürokratına kadar birçok ünlü Eşraf Osmanlı ve Türk Mutfağı'nın müdavimi oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TMSF Eski Başkanı Ahmet Ertürk, AK Parti Erzincan eski milletvekili Tevhit Karakaya, AK Parti Şanlıurfa eski milletvekili Faruk Bayrak, ünlü işamları Mehmet Türkmen, Ahmet Ay, Muhammed Raci Hatipoğlu, Abdullah Gülsoy, Emin Sarıkuş, Çetin Taşçı ve Öztürk Şerefoğlu’nun da aralarında bulunduğu 20’ye yakın seçkin konuk hemşehrimiz Metin Uçar tarafından Eşraf Lokantası’nda ağırlandı.

Yaklaşık 3 saat süren yemek programında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çorbalardan Sebzeli Tavuuksuyu Çorbası’nı tercih etti, ana yemeklerden Kelkit Kavurma ve Hünkar Beğendi yedi. Gümüşhane’nin yöresel lezzeti Siron’u da tadan Gül, yemekleri çok lezzetli ve başarılı bulduğunu söyledi. Abdullah Gül ve beraberindeki seçkin misafirler hemşehrimiz Metin Uçar’a Türk ve Osmanlı Mutfağına yaptığı katkılardan dolayı takdir ve teşekkürlerini bildirdi.

İstanbul’un en elit lokantalarından biri olarak gösterilen Eşraf Osmanlı ve Türk Mutfağı, Cumhuriyet öncesi son dönem Osmanlı ile erken dönem Cumhuriyet mutfağından zengin yemek çeşitleri sunuyor. Eşraf dönemin mutfağından harikalar sunarken sadece gıda kalitesine değil aynı zamanda pişirme koşullarına da özen gösteriyor. Sırf bu sebepten yemekler, kullanışlı ve masrafsız olmasına rağmen konvansiyonel doğalgazlı, elektrikli ocaklarda değil el yapımı kuzinede odun ateşinde pişiriliyor. Yemeklerin tümünde kemik suyu kullanılıyor. Bu ise yemeklerin çok daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlıyor.

Adres : Şenlikköy Mah. (Harmanlar Cd.) Akasya Sk. No:2 Pk 34153 Florya / İstanbul   (Florya Shell Tunç Petrol Karşısı)

Tel : 0212 424 07 07 (pbx)
Fax : 0212 426 40 50
E-Posta : info@esraf.com.tr

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER