GİAD atılım hamlesi başlatıyor

Gümüşhaneli İşadamları ve Girişimcileri Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rubil Gökdemir, yeni dönemle birlikte bir atılım hamlesi başlatacağını duyurdu.

GİAD atılım hamlesi başlatıyor
Gümüşhaneli İşadamları ve Girişimcileri Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rubil Gökdemir, yeni dönemle birlikte bir atılım hamlesi başlatacağını duyurdu.

Gökdemir’in açıklaması şu şekilde:

Gümüşhaneli İş adamları ve Girişimcileri Derneği olarak, 20 Kasım 2011 tarihinde “YENİDEN YAPILANMA TOPLANTISI” adıyla yapılan ve hemşehri kamuoyumuza taahhüt edilen proje ve faaliyetlerimiz kapsamında olmak üzere,  öncelikli olarak varmış olduğumuz aşama ve bu dönem yapmayı planladığımız ticari ve sosyal projeleri sizlerle paylaşmak isteriz:

1-    Dernek üyeleri ve diğer hemşehrilerimizin katılımı ve sermayeleri ile kurulan GİAD A.Ş. şu an itibariyle 8.000.000,00.-TL ödenmiş sermayesi olan ve ANKARA’nın en cazip proje lokasyonunda bulunan İNCEK bölgesinde 33.049,00 m2’lik konut arsasının 1/ 3 payına, yani 10.906,00m2’lik payın mülkiyetine sahip olmuştur. Anılan arazinin yaklaşık 8.500.000,00.-TL’lık ödemesi yapılmış olup, bakiye borcumuz yaklaşık 2.000.000,00.-TL civarındadır. GİAD  A.Ş. mülkiyetinde bulunan konut arsası üzerinde kat karşılığı yapılacak konut projesi dışında,  sosyal sorumluluk amacına tahsis edeceğimiz, ticari birimlerde de hissemiz oranında bağımsız bölümlere sahip olacağız.

2-    GİAD A.Ş.’nin kuruluşu sonrası geliştirmiş olduğumuz projeler kapsamında; Eskişehir yolunda satın almış bulunduğumuz konut arsası için de GİYAT Gayrimenkul A.Ş. unvanlı bir şirketimiz faaliyettedir. Bu şirkete GİAD A.Ş.de iştirak etmiş olup, yüklenici ile imzalanmış bulunan kat karşılığı yöntemiyle elde edilecek yaklaşık 14 konutun 7 adetlik kısmı satılmak suretiyle, GİAD A.Ş. tarafından konulan sermaye geri alınmış olup, bu şekilde bedelsiz hale gelen 7 adet konutun satışıyla elde edilecek miktar, Ankara’daki  şirketlerimizin ve derneklerimizin kullanacağı bir binanın inşası veya satın alınmasında kullanılacaktır. Aynı şekilde, bu arsanın alınması sonrasında yapılan imar çalışmaları neticesinde, konut projesi dışında 5121,00m2’den oluşan ve imar durumu “özel eğitim kurumu” niteliğinde olan bağımsız parsel ise, “özel okul ve yurt” yapılmak üzere ve Yönetim Kurulu Başkanımız Rubil GÖKDEMİR’e verilmiş yetki çerçevesinde,  sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında değerlendirilecektir. Özetle; GİYAT GAYRİMENKUL A.Ş.’nin bütün ortakları oy birliği ile bu arsanın  satılması, bağışlanması ve devredilmesi konusunda Y.K.Başkanına  geri dönüşsüz bir şekilde yetki vermişlerdir.Bu vesileyle bildirmek isteriz ki; bu şirketin Gümüşhaneli olmayan ve % 50 oranında pay sahibi ortakları da, bizimle birlikte bu karara katılmışlardır. Anılan  “özel eğitim” arsasının şu an itibariyle arsa ve piyasa değeri yaklaşık 3.500,000,00.-TL civarındadır.

3-    Eskişehir yolu projesi için satın alınan arsanın 3/10 payının ödemesini yapmak üzere kurulan GÜMÜŞKOZAKENT Konut Yapı Koop. vasıtası İle de, 48 katılımcımız 98.500,00.-TL ile ev sahibi olmak imkanına kavuşturulmuş olmaktadır.

4-    Yukarıda özetlenen ve ağırlıklı olarak “ticari faaliyetlerin” sonucu olarak, GİAD mensuplarının ve özellikle GİAD A.Ş. yönetimi olarak, hiçbir bedel ödemeksizin elde edilen kazanımlar ise, kuruluşlarımızın yeni dönemdeki ATILIM HAMLESİ ile sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak şekilde organize edilecektir.

 Bu kapsamda GİAD mensuplarımıza duyurmak isteriz ki, önümüzdeki dönemde sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımızla birlikte ve dayanışmamızı koruyarak;
A-    Önümüzdeki dönemde hayata geçirilmek üzere, GİAD kuruluşları ve diğer derneklerimizin kullanım ve faaliyetlerine tahsis edilmek üzere, yaklaşık 1.000,00m2’lik bir müstakil binanın inşa veya satın alınması sağlanacaktır. Bu taahhüdümüzün parasal kaynağı olarak, bütünüyle bedelsiz hale getirmiş olduğumuz “7 adet daire” hakkımızın satılması suretiyle elde edilecek,  yaklaşık  2 veya 3.000.000,00.-TL’nin bu amacın gerçekleşmesi için yeterli olacağını kamuoyumuzun takdirine sunmak isteriz.
B-    Eskişehir yolu projesi kapsamında sadece ortaklarımızın fedakarlığı sonucu ortaya çıkmış bulunan 5.121,00m2’lik “özel eğitim” amaçlı arsamız üzerinde yapılacak projenin hayata geçirilmesi maksadıyla, GİAD bünyesinde oluşturacağımız GÜMÜŞHANE EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI kurularak, sosyal ve kültürel yardımların yapılması için gerekli olan kaynakların devamlılığı da bu şekilde garanti altına alınmış olacaktır.
C-    GİAD mensupları olarak, oluşturduğumuz ticari girişimlerimizde ortaklarımızın sermayelerini en iyi şekilde değerlendirmek ve korumanın dışında, elde ettiğimiz ilave kazanımlardan karşılanmak üzere;  üniversite eğitimini sürdürmekte olan Gümüşhaneli öğrencilerimiz için ve önümüzdeki öğretim yılından başlamak üzere, her yıl 50-100 civarında burs temin edilmesi de yeni dönemde sorumluluk ve taahhüdümüz altında olacaktır.
D-    Sosyal ve kültürel sorumluluklarımız kapsamında olmak üzere, her yıl en az 1 adet Gümüşhane Kültürüne dair hazırlanmış kitap v.b. gibi çalışmalara sponsorluk desteği vermek amacında olduğumuzu da mensuplarımıza duyurmak isteriz.

Sevgili GİAD mensupları ve kıymetli hemşehrilerimiz;

Yukarıda çok özet halinde ve önümüzdeki döneme sığdıracağımıza inandığımız ATILIM HAMLESİ projeleri ve diğer faaliyetlerimizin hayata geçirilebilmesi için, öncelikli olarak her mensubumuzun bireysel kaygılarını bir kenara koyarak, “irade ve gönül seferberliği” içinde bir bütün olarak davranmasına ve tam bir inanmışlık içinde hareket etmesine ihtiyaç bulunmaktadır.
 Aksi yöndeki her davranış ve niyetin;  “ahlaki, hukuki ve dini” telakkilerimiz noktasında hepimizi vebal altında bırakacağını hatırlatmak isteriz.

Kuruluş ve yeniden yapılanma çalışmaları sırasında hemşerilerimize yapmış olduğumuz taahhütler doğrultusunda, gelecek nesillere örnek olacak kurumsal yapılar ve gelenekler bırakabilmek için, Dernek Genel Kurulumuzda göreve talip olacak her üyemizin, sorumluluk ve görev bilincinin, yukarıdaki amaçları gerçekleştirme doğrultusunda olması temennisiyle, 4 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşecek GİAD genel kurulunun şimdiden hemşerilerimize ve hayırlara vesile olmasını dileriz.
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER