Başkent Gümüşhaneliler Derneğinden Çankaya ve Yenimahalle Belediyesine ziyaret

Ankara Başkent Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek tebrik etti.

Başkent Gümüşhaneliler Derneğinden Çankaya ve Yenimahalle Belediyesine ziyaret

Dernek Başkanı Murat Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaret programının ilkinde Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Atatürk’ün mahallesinde Belediye Başkanı olmanın son derece gurur verici olduğunu belirterek, STK’larla istişare yapmanın öncelikleri olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Murat Yılmaz da dernek merkezinin Çankaya ilçe sınırları içerisinde olduğunu belirterek Başkan Can’ı derneğe davet etti.

İkinci ziyaret ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a gerçekleştirildi. Ziyarette Başkan Yaşar kendisini Gümüşhaneli kabul ettiğini belirterek Gümüşhane’nin örf adetleri bakımından kendi memleketi olan Afyon’un Sandıklı ilçesindeki örf adetlerine benzediğini belirtti.

Ziyaretlerin ardından bir değerlendirme yapan Dernek Başkanı Murat Yılmaz, Gümüşhanelilerin gurbette yaşayanlarının büyük çoğunluğunun İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Ankara olduğunu, Ankara’da yaşayanların ise büyük bölümünün Yenimahalle sınırları ilçesinde olduğunu belirterek teşekkür etti.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER