AGD Çanakkale’yi unutmadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Çanakkale Zaferi ve şehitler için anma programı düzenledi.

AGD Çanakkale’yi unutmadı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Çanakkale Zaferi ve şehitler için anma programı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Ercan Aksu, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Akın Demir, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Gazeteci-Yazar Nurettin Şirin’in konuşmacı olarak katıldığı program İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, 100 yıl önce Çanakkale’de bütün dünyaya karşı ‘Çanakkale geçilmez diye’ bir destan yazıldığını belirterek, “Tarihte emsali az görünen ve düşmana karşı zaferle sonuçlanan, düşman ordularını bozguna uğratan Mehmetçiğimiz, İslam için kanlarını ve canlarını feda ettiler. İslam’ın izzet ve şerefini korudular. Ezanlarımız susmasın diye şehit oldular. Çağdaş dünyaya da savaş ahlakını ve savaş hukukunu öğrettiler. Yeri geldiğinde yaralı düşman askerlerini sırtlarında taşıdılar. Savaş ortamında bile insanlığın ölmediğini bütün dünyaya gösterdiler. Onların ışığı milletimizi yurdumuzu her daim aydınlatmaya devam edecektir.” dedi.

Kreş öğrencisi minik Elif Seda Arslan’ın “Asımın Nesli” şiirini okumasının ardından kürsüye gelen gazeteci- yazar Nurettin Şirin, Çanakkale savaşıyla ilgili anekdotlar aktardı.

Osmanlı İmparatorluğunu tamamen hayat sahnesinin dışına çıkarmak, İslam coğrafyasında batı emperyalizmin egemenliğini kurmak, İslam bayrağının bir daha dalgalanmaması için İslam ümmetine öldürücü darbeyi vurmak üzere düşmanın Çanakkale sırtlarına geldiğini ve Osmanlı’yı tamamen hayat sahnesinin dışına atmak istediklerini hatırlatan Şirin, “Batılı, haçlı güçlerinin birleşerek sürdürdüğü bir savaştı bu. Onların ne kadar gelişmiş silahları, cephaneleri olursa olsun onları büyük bir yenilgiye uğratacak silahımız vardı o da imandı. İmanın birleşik ordulara karşı zaferidir Çanakkale. Haçlı güçlülerine karşı imanın darbe indirdiği zaferin adıdır Çanakkale. Çanakkale geçilmez dedik, yiğitlerimizi gençlerimizi bu uğurda kurban verdik. İslam vatanı çiğnenmesin diye, İslam bayrağı inmesin diye Çanakkale’deydik.” dedi.

Haber: Ramazan Yetim
Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 22:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER