GİYAD 12.Yılını Coşkuyla Kutladı

İstanbul Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GİYAD), 12. Kuruluş yıldönümünü Kültür Şöleni havasında Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde kutladı.

GİYAD 12.Yılını Coşkuyla Kutladı

İstanbul Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GİYAD), 12. Kuruluş yıldönümünü Kültür Şöleni havasında Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde kutladı.

Program öncesi yapılan kokteylde samimi sohbetlerin yanı sıra hemşeri kaynaşması dostane ve sıcak görüntülerin yer aldığı programda özellikle Gümüşhane kültürünü tanıtmak için yapılan il, ilçe, tarihi, yer altı, yer üstü zenginliklerinin bulunduğu fotoğraf sergisi ve birbirinden nefis buram buram memleket kokan yöresel ürünler sergisi kokteyl programına ayrıca renk kattı.

Kokteyl sonrası GİYAD Kadın Kolları Başkanı Semra Dereli ve GİYAD Yönetim kurulu üyesi Rıdvan Yılmaz’ın sunuculuğunda başlayan programa Gümüşhane Valiliğinin hazırladığı tanıtım videosu, GİYAD’ın kuruluşundan bugüne kadarki ekinliklerinden geri kalan fotoğrafların slayt gösterisiyle giriş yapıldı. 

Organize komite başkanı Bayram Küçük’ün açılış ve selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen GİYAD başkanı Erdal Çiçek, “Derneğimiz bugün 12. yaşına girdi. 18 Mart’ta 18 Mart Çanakkale ruhu ile kurulmuş olan bu derneğimiz, kuruluşundan bu yana Gümüşhane kültürünün tanıtılması, eğitim, sağlık, sosyal yardımlaşma başta olmak üzere birçok konuda etkinlikler düzenledi. Yüzü aşkın hemşerimize, genç kardeşlerimize iş temininde aracılık etti. Birbirleriyle iletişimi Küçükçekmece’de yaşayan Gümüşhaneliler olarak güçlü kılmak ve kuruluş amaçlarına uygun çalışmayı benimsemiş, her yönetim döneminde çalışkan takımlar kuran bir dernek olduk. Kuruluşumuzun müteakip üçüncü yılımızda derneğimizin yerini aldık. Bugün iki katlı mekanıyla derneğimiz bölgesinde, marka değeri en güçlü sivil toplum kuruşlarından biri olmuştur. Birbirimize daha güçlü tutunarak bölgesinde hemşeri dayanışmasını çevresine katkıya dönüştüren, kültürünü yaşatan örnek bir topluluk olarak devam ettirmeye sözümüz var. Bizden önceki başkanlarımız da aynı şeyleri yaptı, biz de aynı ilkelerle çalışıyoruz ve gelecekte de yeni yönetimlerimiz daha mükemmellerini yapacaklar. GİYAD, hep Gümüşhane’nin parlayan yıldızı olarak kalacaktır. Hedefimiz bundan sonra her yıl bu aylarda Kültür Şöleni etkinliklerimizi sürekliliğini sağlamak olacaktır. Nazik katılımlarınız için teşekkür ediyoruz sağ olun var olun” dedi.

Çiçek’in konuşmasının ardından kuruluşundan bu yana dernekte başkanlık yapmış başta GÜSİAD yönetim kurulu başkanı, GİYAD Onursal Başkanı Yüksel Yalçın, kuruluşundan bu zamana kadar emek veren 2. Dönem Başkanı Tuncay Orakçı, Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel başkanı ve derneği bir önceki dönem başkanı Serkan Kaya sahneye davet ederek plaket verildi.

GİYAD eski başkanlarının da birer konuşma yaptığı programda MHP Küçükçekmece ilçe başkanı Seyfettin Tiryaki, AK Parti Küçükçekmece ilçe başkanı hemşerimiz Mustafa Korkut ve Küçükçekmece belediye başkan yardımcısı Besim Müftüoğlu da söz alarak selamlama konuşması yaptı. 

GİYAD’a katkılarından ötürü Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e plaket takdim edildi. Plaketi takdim eden GİYAD Danışma kurulu başkanı Ramazan Kahveci ve Yüksel Hamzaoğlu da selamlama konuşması yaptı. Muaythai Türkiye 3. Olan GİYAD Yönetim Kurulu Üyesi İdris Dereli’nin Kızı Gülname Dereli’ye plaketini AK Parti Küçükçekmece ilçe başkanı Mustafa Korkut takdim etti.

Yöremiz şairleri Güngör Celep, Salih Özel Nebioğlu ve Dilara Yıldız şiir dinletisi ile sahne aldı. Emre Gürsoy kemençesiyle salondakileri horona doyurdu. Final de sahne alan Hüseyin Kaya birbirinden güzel türküleri ve horon resitaliyle son buldu.

GİYAD 12.kuruluş yıldönümü programına Küçükçekmece Belediyesi başkan yardımcısı Besim Müftüoğlu, AK Parti K.Çekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut, MHP K.Çekmece ilçe başkanı Seyfettin Tiryaki, GÜSİAD yönetim kurulu başkanı Yüksel Yalçın ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, GÜMÜP Onursal Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Bakırköy İcra Müdürü Tahsin Köprülü, ŞEKAV Genel Sekreteri Ramazan Kahveci, AK Parti Küçükçekmece Belediye meclis üyesi adayı Zafer Serbest, AK Parti K.Çekmece Belediye meclis üyesi adayı Sinan Altıparmak, Cumhur ittifakı MHP belediye meclis üyesi adayları Murat Gülgönül, Kadir Öncü ,Mustafa IŞIK, Küçükçekmece AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Yıldırım ve yönetimi, İYİ Parti K.Çekmece ilçe yönetim kurulu üyesi bölge sorumlusu İsmail Oğur, AK Parti sivil toplum başkanı Hamdi Yaşarlar, CHP Avcılar eski ilçe başkanı Bayram Acar, Kuzeyyıldızı Trabzonsporlular Dernek Başkan Yardımcısı Necati Kaya, Badıllı Beydili Derneği başkan yardımcısı Cihat Işık, Ofspor asbaşkanı Elif Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Küçükakyüz, GÜDEF genel başkan vekili Tuncay DEMİRHAN, Gündüzler Yapı Murat Gündüz, Cennet Otomotiv Reşat Sağıkaya, İskender Otomotiv İskender Harmancı, Şiran otomotiv Şahin Şeker, ŞİDEF Genel Başkan Yardımcısı Çal Köyü dernek başkanı Necla Gündoğan, Mardinliler dernek başkanı Memduh Bozan ve yönetimi, ŞİDEF Genel Başkan Yardımcısı Babuş köyü dernek başkanı Mehmet Yetim ve Cihangir Karagöz, ŞİDEF Genel Başkan Yardımcısı Orhan Celep, Şiran Boğazyayla köyü dernek başkanı Şenol CELEP, Bağcılar Gümüşhaneliler dernek başkanı Ali AĞAÇ ve yönetimi, Bağcılar Gümüşhaneliler Bir önceki dönem başkanı Zafer UÇAN, Cennet Mahallesi muhtar adayı Özdemir Sevinç, Saruhan Restaurant Kaya Saruhan, Erzurumlular dernek başkan yardımcısı Burhan Altun, Ataşehir dernek Başkanı Ekrem Çiçek, Eyüp Gümüşhaneliler dernek Başkanı Celal Demir ve yönetimi, Gümüşhaneli Hukukçular Platformu Başkanı Avukat Süleyman Aydın, maliye şefi Özkan Okay Ürkmez ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Kaynağı: Haber 29 - www.haber29.net

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER