GÜBDER 2. Olağan Kongresi Yapıldı

Kısa adı GÜBDER olan ve 2010 yılında bir gurup Gümüşhaneli bürokratın öncülüğünde Ankara’da kurulan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği 2. Olağan Kongresini yaptı.

GÜBDER 2. Olağan Kongresi Yapıldı
Kısa adı GÜBDER olan ve 2010 yılında bir gurup Gümüşhaneli bürokratın öncülüğünde Ankara’da kurulan Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği 2. Olağan Kongresini yaptı.

Divan heyetinin İsa Yılmaz, Seyfullah Yılmaz ve Selahattin Kurt’tan oluştuğu kongrede yapılan seçimde mevcut Başkan Erol Tekçe'nin listesi tek aday olarak genel kurulca oy birliği ile seçildi.

Derneğin adının Gümüşhaneli Bürokratlar ve Akademisyenler Derneği olarak değiştirilmesinin de kabul edildiği genel kurulda bazı tüzük değişiklikleri de karar altına alındı.

Başkan Tekçe, yaptığı teşekkür konuşmasında GÜBDER’in yeni bir dernek olmasına rağmen özellikle Ankara boyutuyla kısa zamanda çok güzel işler yaptığını belirterek, bugüne kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen başta kurucu Başkan Kemal Nalçacı olmak üzere tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

“BOŞ LAKIRTILARLA UĞRAŞMAK YERİNE TARİHE KAYIT DÜŞECEK İŞLERİ HEP BİRLİKTE YAPTIK”

Yeni seçilen yönetim kurulu üyelerinin de güzel hizmetler verebilmek için ellerinden gelen gayretleri azami düzeyde yapacaklarına olan inancının tam olduğunu belirten Tekçe, “Şimdiden hepsine teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum. Evet GÜBDER bugüne kadar bünyesinde yaptığı çalışmalarla boş lakırtılarla uğraşmak yerine gerçekten tarihe kayıt düşecek işler yapmıştır. Gerek bünyesinde oluşturduğu Gümüşanevi Platformu ile gerekse kurduğu Gümüş Gelişim Akademisi ile her alanda hizmet yapmaya gayret etmiş, bugüne değin birçok alanda tanışma, kaynaşma ve istişare toplantıları düzenlemiştir. Gümüşhaneli öğretmenlerimizi her yıl bir araya getirerek onlarla beraber olmuş, kadınlarımızı unutmamış, onları da özellikle kamuda görev yapanları öncelikli olmak üzere birçok kez bir araya getirmiştir. Derneğimiz doktorlarımızı da unutmamış Gümüşhane Kamu Hastaneler Birliği sekretaryası ve kardeş kuruluş EVSAD ile "Türkiye’de ki Hekimlerimiz Gümüşhane de Buluşuyor" programını organize etmiştir. Yine Gümüşhane'nin üst düzey bürokratları ile ortak organizasyonlar yapmıştır. 2015 yılında da Gümüşhaneli Mühendisleri bir araya getirmek düşüncesi içerisindedir. Ayrıca Gümüşhaneli siyasetçilerle bu meyanda zaman zaman bir araya gelerek bürokrasideki yerimiz tartışılmış görüş alışverişinde bulunmuştur. Yine son olarak Gümüşhaneli öğrencilerimizin öncelikli hedef alındığı Gümüş Gelişim Akademisi projesiyle yine bir ilke imza atmıştır. Yaklaşık yüz öğrencimize farkındalık eğitimleri vererek onlar ile Gümüşhanelilik aidiyeti oluşturulmasına ve mesleki donanımlarının çağın gerekli kriterlerine uyarlanmasına gayret edilmiş ve bunda azımsanmayacak başarılar elde edilmiştir. Ayrıca bu yıl yaklaşık 35 öğrencimize burs verilmesi kararlaştırılmıştır. Gümüşhane kamuoyundan yaptığımız çalışmalar sonucunda aldığımız olumlu tepkiler doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır. İnşallah bu projemizi daha da geliştirip ve yaygınlaştıracağız. Ayrıca yeni bir çok projemizle Gümüşhane'mize hizmet etmeye de devam edeceğiz, lütfen bizi izlemeye devam edin.” dedi.

“ENERJİMİZİ BİRBİRİMİZE KARŞI TÜKETMEKTEN VAZGEÇELİM”

Siyasetçi, bürokrat, iş adam, yönetici, cemiyet başkanlarına seslenerek “enerjimizi birbirimize karşı tüketmekten vazgeçelim” çağrısında bulunan Tekçe, “Geleceğe dair gerçekten kalıcı şeyler yapmak istiyorsak, bunu birbirimize tahammül ederek ve birlikte bir şeyler yapabilme kabiliyetimizi geliştirerek becerebileceğimizi bilmeliyiz. Bu zorlu coğrafyanın insanları olarak bunu becermeye ve bunu yapmaya mahkumuz. Aklımızı ve vicdanımızı kullanarak bunu yapabileceğimize eminim. Bunun için her ne yaparsak çıkarsallıkla değil ilkesellikle bir yol almak yoluna tevessül etmekle bunu başarabiliriz.” diye konuştu.

“PEYGAMBER METODU OLAN İSTİŞAREYİ ANA METOT OLARAK KULLANACAĞIZ”

Gümüşhanelilerin genetik kodlarına kadar işlenmiş olan muhafazakar yönlerinin herkesçe bilindiğini belirten Tekçe, muhafazakarlığın bireysel çıkarların muhafazası değil, ilkelerin muhafazası olduğuna vurgu yaparak, “İlkelerimizin özeti, dünyevi uygulamada İstiklal marşımızda ve uhrevi anlamında da Fatiha suresinde özetlenmiştir. Her ne yapıyorsak bu inançla yapmalı ve Peygamber metodu olan İSTİŞAREYİ ana metot olarak kullanmaktan imtina etmemeliyiz. Unutmamalıyız ki istişare ile alınan her karar ne olursa olsun, sonucu itibari ile daha hayırlı olandır.” ifadelerini kullandı.

İSTİŞARE KURULU KURULDU

Genel Kurul sonucunda İstişare Kurulu oluşturulmasının da karar altına alındığı GÜBDER Genel Kurulunda oluşan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Erol Tekçe, Kemal Nalçacı, Coşkun Çildoğan, Sezai Şahin, Selahattin Kurt, Hakime Zal, Selma Kırmaz, Mustafa Tuygun, Metin Ayvazoğlu, Aşkın Toygun, Sabri  Balaban, Tunca Aydın, Adnan Yılmaz, Baki Turan Tuncel, Mukaddem Kılıç, Emre Şanlı, Seyfullah Yılmaz, Yahya Kemal Karakelle, Musa Canlı, Kürşat Araz, Sevilay Yılmaz, Ekrem Yıldız.

Denetim Kurulu; İsa Yılmaz, Berrin Sevil Kazancı, Aysun Sincanoğlu, Tuğba Yılmaz, Engin Yılmaz, Selçuk Yılmaz
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 23:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER