GÜBDER-GGA Eğitim Seminerleri devam ediyor

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği, Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) yıllık eğitim seminerleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç'u konuk etti.

GÜBDER-GGA Eğitim Seminerleri devam ediyor

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği, Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) yıllık eğitim seminerleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç'u konuk etti.

Dernek binasında yapılan toplantıda Yıldırımhan, ulusal ölçekte başlatılan milli çalışma seferberliği hakkında bilgilendirme yaptı. Yıldırımhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlatılan ve ülke çapında uygulanan bu seferberlik projesi ile yaklaşık 2 milyon işsizimize iş imkanı oluşturulmasını hedeflediklerini belirterek, “Bakanlık kadroları projeyi tanıtmak ve takip etmek maksadıyla ülke çapında harıl harıl çalışıyor. Tüm illerimiz tarandı ve proje hakkında birinci elden bilgilendirilme yapıldı. Şu ana kadar çok iyi sonuçlar aldık ve almaya da devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımız proje sonuçları hakkında bir bilgilendirme toplantısı yapacak, projenin ulaştığı noktayı somut verilerle kamuoyuna duyuracaktır” dedi.

SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç ise yaptığı konuşmada Sosyal Güvenlik Kurumunun milli bütçeden karşılanan destek miktarının son zamanlarda oldukça azaldığını, hedeflerinin bu açığı sürdürülebilir seviyelere çekmek olduğunu ve bunun için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Sosyal güvenlik alanında düzenleme yapmanın çok kompleks müdahalelerle mümkün olduğunu, bunun için de çok dikkatli bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Koç, bugün itibari ile Sosyal Güvenlik Kurumu olarak milli geliri kat kat fazla olan ülkelerden bir çok açıdan oldukça iyi noktalara geldiklerini söyledi.

Koç, batı dünyasının yaşlı nüfusunun sosyal güvenlik açısında çok riskli seviyelere geldiğini, artık öyle ki bunun sürdürülebilirliğinin ileri ki zamanlarda mümkün olmayacağını düşündüklerini belirterek, “O nedenle bizimde son yıllarda yaşlı nüfusumuzda bir artış söz konusu. Bu konuda çok dikkatli bir yol izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Nüfus piramidini tersine döndüğü batı bir çıkmaza giriyorsa ki öyle, o halde bizim de bu konuda ivedi tedbirler almamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki mesajlarının çok yerinde ve uygun olduğunu da buradan hatırlatmakta tekrar yarar görüyorum. Yine Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu olarak kurum bütçesinin yaklaşık yüzde 25’inin sağlık giderlerine aktarıldığını, o nedenle bu alanda çok disiplinli, israfı önleyici, kaçakları giderici ve sosyal boyutu güçlü çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda gelinen noktanın milli geliri çok yüksek İskandinav ülkelerinden bile daha ileri boyutlara geldiğini de burada gururla ifade etmeliyim” dedi.

Yıldırımhan ve Koç gençlere diğer alanlarda hayat tecrübelerini de aktardıktan sonra GÜBDER ve GGA Başkanı Erol Tekçe'nin yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmasının ardından eğitim semineri sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER