GÜMÜP dernekleşti

İstanbul’da 2005 yılında bir grup Gümüşhaneli mühendis tarafından kurulan GÜMÜP, Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Derneği adıyla dernekleşti. 

GÜMÜP dernekleşti

Kurucu başkanlığını Dr. Yüksel Yalçın’ın yaptığı GÜMÜP, ikinci dönem başkanlığını yapan Yüksel Hamzaoğlu, Hasan Pezük ve sonraki başkanlar döneminde GÜSİAD bünyesinde 2010 yılından beri resmi bir platform olarak faaliyetlerine devam etti. 

Yaklaşık 6 aydır Yasin Kadakal’ın başkanlığını yürüttüğü GÜMÜP, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından katılan meslektaşlarla sayıları 2 binlere yakın büyüklüğe ulaşmış hemşehri mühendis ve mimarlardan oluşan Gümüşhanenin ilk teknik ve mühendislik oluşumu. GÜMÜP, geçtiğimiz hafta 34-287-080 sayılı kütük numarasıyla İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü’nde Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Derneği ismiyle kuruldu. 

Konuyla ilgili açıklama yapan GÜMÜP Başkanı Yasin Kadakal, “GÜMÜP; tamamı Gümüşhaneli mühendis ve mimarlardan oluşan bir yapıyla, üye mühendis ve mimar meslektaşlarımızın bilgi ve yetkinliklerin gelişmesinin yanında, çalıştıkları işletmelere daha yüksek nitelikli katkı sağlamak suretiyle, ülkenin gelişimini öncelikleyen, bu kapsamda Gümüşhane’de teknik ve mühendislik alanındaki yapılacak çalışmalarına katkı vermek suretiyle yerelin ve bölgenin gelişimini amaçlayan bir bakış açısıyla kurulmuştur. Derneğimizin kuruluş sürecinden günümüze kadar emek vermiş kurucularımıza, başkan ve yöneticilerine, oluşumumuza emek veren tüm meslektaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Yaklaşık 6 aydır başkanlığını yürüttüğüm GÜMÜP ün dernekleşmesi uzun zamandan beri gündemimizde olan bir konuydu. Bizleri bünyesinde platform düzeyinde büyüme ve gelişme fırsatı sağlayan, üye firmaların çalışma alanlarını açan, ufuk veren meslektaşlarımızın istihdamına katkı sağlayan, 15 yıla yakın bizlere ev sahipliği yapan GÜSİAD nezdinde Onursal Başkan Prof.Dr.Kenan Aydın’a, yönetim kurullarına, başkanlarına ve değerli üyelerine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Derneğimiz, bu yapısı itibari ile özgün, yönetimini üyeleriyle birlikte belirleyen yapısıyla bundan böyle kurumsallaşma çalışmalarına devam edecektir. Önümüzdeki günlerde dernek üyeliklerimizi hızlı şekilde yürüterek önümüzdeki altı ay içerisinde genel kurula gideceğiz. Yaklaşık 20 yıla yakındır organize bir yapıyla yeni mezun mühendislerimize tüm sektörlerde çalışan hemşeri meslektaşlarımıza ve çalıştıkları işletmelere katkı sağlayan, eğitim, panel, seminer, konferans, fabrika ve teknik geziler gibi etkinliklerle kendi alanında bir marka olan GÜMÜP, bundan böyle faaliyetlerine daha güçlü bir şekilde ağırlık vererek devam edecektir.  Mühendis ve mimar meslektaşlarımızın amaç ve beklentilerine hassasiyetle yaklaşan, kamu ve özel sektör dinamiklerini dikkate alan , bilgi, tecrübe ve mühendislik yeteneklerini önemseyerek bunları paylaşmaya açık süreçleri yöneten bir anlayışla çalışacağımız GÜMÜP’ümüzün dernekleştiği yeni sürecimiz başta mühendis ve mimar meslektaşlarımıza Gümüşhane’mize, hemşerilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erhan KADAKAL
Erhan KADAKAL - 3 hafta Önce

Çok doğru bir karar .Derneğin Gümüşhane'ye ve Gümüşhaneli gençlerimize sahip çıkacağını düşünüyorum.

Mahmut coşkun
Mahmut coşkun - 3 hafta Önce

Olumlu bu adımın Gümüşhanemize hayırlı olmasını dilerim

SIRADAKİ HABER