GÜMÜP’de, Bektaş Karakelle dönemi

Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP)’nun yeni başkanı Dr.Bektaş Karakelle oldu.

GÜMÜP’de, Bektaş Karakelle dönemi

Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP)’nun yeni başkanı Dr.Bektaş Karakelle oldu.

Türkiye’nin memleket bazlı ilk ve en önemli teknik kuruluşlarından birisi olan Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP)’nda bayrak değişimi oldu. 

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü GÜMÜP Başkanı Hasan Pezük, yapılan danışma kurulu toplantısı sonrası başkanlık görevini Dr.Bektaş Karakelle’ye devretti. 

Bu işin bir bayrak taşıma görevi olduğunu söyleyen GÜMÜP’ün yeni başkanı Dr.Bektaş Karakelle, “GÜMÜP 1000’i aşkın hemşeri mühendis ve mimarımızı barındıran çok önemli bir kurumdur. Kuruluştan bugüne GÜMÜP’e hizmet eden Yüksel Yalçın, Yüksel Hamzaoğlu ve Hasan Pezük başkanlarımız nezdine tüm üyelerimize, danışma kurulumuza teşekkür ederim. İnşallah bizde güzel hizmetler ederiz. Yeni projelerle sinerji oluşturup, genç mühendislerimizle tecrübeyi harman edip memleketimize sunmak istiyoruz. Bizleri bu göreve uygun gören GÜMÜP danışma kurulundaki arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederim” dedi. 

Dr.Bektaş Karakelle Kimdir?

1961 Gümüşhane’de doğan Bektaş KARAKELLE, İlk, orta ve lise tahsilini Gümüşhane’de tamamladıktan sonra, 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden mezun oldu. 1985-1986 yıllarında Gümüşkale Kireç San.A.Ş. firmasında kalite kontrol şefi olarak çalıştı. 1987 yılında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK)’de üretim mühendisi olarak kamu kurumunda göreve başladı. Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Analitik Kimya Ana Bilim Dalında yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Radiation Sterilization of Tissue Graft. IAEA, (TUR/7/007) proje kapsamında 6 ay UK doku grafleri konusunda eğitim aldı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Radyoizotopların üretimi ve kalite kontrol çalışmalarını uzun süre yürüttü. Kimya bölümünde araştırmacı olarak çalıştı. Analitik Ölçme ve Analiz Biriminin kuruluşunu gerçekleştirdi ve koordinatör olarak çalıştı.  Radyoaktif Atık yönetimi Dairesinde Koordinatör, Bölüm Başkanı, Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkez Müdür Yardımcılığı ve Radyoaktif Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Halihazırda Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden araştırma Kurumu (TENMAK) Nükleer Enerji Araştırma Enstitüsü (NÜKEN) Nükleer Yakıt ve Reaktör Malzemeleri grubu İstanbul yerleşkesinde araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak (Marine Environmental Assessments in Black Sea Region, International Atomic Energy Agency (IAEA), (RER/2/03), Pollution Investigation of Küçükçekmece Lake Region, IAEA, (TUR/2/012)) görev yapmıştır. Doktorasını “Atık Sulardan İki Değerlikli Metal İyonlarının Giderilmesi” konusunda tamamlayan Dr. Bektaş Karakelle, uluslararası birçok toplantı ve çalışmaya katılarak ülkemizi temsil etmiştir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda nitelikli makaleleri bulunmaktadır. Atık yönetimi, atık bertarafı, atık teknolojileri, atık finans yönetimi, radyokimya, çevre kimyası ve çevre teknolojileri, sürdürülebilir enerji kaynakları, nükleer teknoloji alanında çok sayıda çalışmaları bulunmaktadır. Hali hazırda 3 adet Uluslararası Atom Enerji Ajansı projesinin ve bir adet uluslararası projenin ülke koordinatörlüğü sürdürmektedir. Akademik çalışmalarının yanı sıra atık yönetimi konusunda tez çalışmaları yürüten ve yurtdışı lisansüstü öğrencilerinin danışmanlığını da yürüten Dr. Bektaş KARAKELLE, iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER