Gümüşhane EMITT’te

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı (EMITT) iki yıl aradan sonra kapılarını tekrar turizm sektörü temsilcilerine açtı.

Gümüşhane EMITT’te

Ülkeler arasındaki turizm ilişkilerini geliştirerek her geçen yıl büyük bir ilgi gören ve Türkiye’de turizm sektörünün aynası olan, dünyanın beşinci büyük turizm fuarı olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 25.kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında başladı.  

EMITT Fuarı’nda 4 ana tema altında turizm ekonomisi, sektörü yönlendiren trendler, öne çıkan destinasyonlar ve önümüzdeki on yıla damga vuracak teknolojik inovasyonlar, düzenlenecek olan panel ve etkinliklerde gündem maddelerini oluşturacak.

Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yaptığı EMITT Fuarına 70’i aşkın ülkeden yaklaşık 5 bin kurum, kuruluş, firma ve marka katılacak.

Fuarda Türkiye’de birçok Valilik ve Belediyelerin yanı sıra turizm alanında faaliyet gösteren oteller, tur operatörleri, diplomatik temsilcilikler ve çeşitli seyahat acenteleri stand açtı. 

Yaklaşık 100 bin seyahat tutkununun katılması beklenen EMITT Fuarı, 12 Şubat’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuar alanında 3. salonda Trabzon ve Giresun valilikleriyle ortak stant açarak tanıtımlarda yerini alan Gümüşhane standı görsel zenginliği ile EMİTT fuarında katılımcılardan büyük beğeni topladı. 

Gümüşhane için ayrılan stantta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü değişik dillerde hazırladığı tanıtım kitap ve broşürlerini, tanıtım CD'lerini ve tanıtım afişlerini çanta içerisinde hazırlayarak, gelen ziyaretçilere dağıtıyor.

Fuarın birinci gününde Gümüşhane standını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, birçok ilin Valileri, Belediye Başkanları, Milletvekilleri, turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda katılımcı ziyaret etti.

Dünya turizm profesyonellerini buluşturan bu önemli fuara Gümüşhane Valiliği’nin himayelerinde İl Özel İdaresi’nin finansmanıyla katılan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel varlıklarıyla bölgesinde önemli destinasyonları bulunduran ve katılımcılar tarafından dikkatleri üzerine çeken Gümüşhane’yi 12 Şubat akşamına kadar tanıtmaya devam edecek.

Gümüşhane’den fuara katılan otel işletmecileri, Limni Gölü ve Tomara Şelalesi Tabiat Parkı işletmecileri, seyahat acente temsilcileri ve kentin marka ürünleri olan pestil ve köme üreticisi firma temsilcileri de stantta yerlerini alarak faaliyetlerine başladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER