Gümüşhaneliler Taksim'de 'Teröre Lanet, Kardeşliğe Evet' dedi

Türkiye'deki terör eylemlerine İstanbul'daki Gümüşhaneliler sessiz kalmadı.

Gümüşhaneliler Taksim'de 'Teröre Lanet, Kardeşliğe Evet' dedi
Türkiye'deki terör eylemlerine İstanbul'daki Gümüşhaneliler sessiz kalmadı.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (TGKK) tarafından terörü lanetlemek ve kardeşliğe dikkat çekmek amacı ile düzenlenen konvoya çok sayıda STK ve vatandaş katıldı.

TGKK İstanbul İl Başkanı hemşerimiz Alay Kesler'in organizasyon sorumlusu olduğu etkinliğe başta Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) olmak üzere İstanbul'daki köy, ilçe ve il dernekleri de destek verdi.

Organizasyon kapsamında yaklaşık 300 araçtan oluşan konvoy Gümüşhaneli hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı Şirinevler semtinden Taksim'e hareket etti. Türk Bayraklarıyla donanan araçlar teröre lanet sloganları ve kornalar eşliğinde Taksime doğru giderken yol boyunca vatandaşların ve sürücülerin de yoğun desteğini aldı. Konvoy, Şishane'ye ulaştıktan sonra araçlarından inen vatandaşlar bir araya gelerek İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş boyunca “Kahrolsun PKK, Polise Uzanan Eller Kırılsın, Askere Uzanan Eller Kırılsın, İstanbul Uyuma Vatanına Sahip Çık” sloganları atıldı. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

Taksim Meydanı'nda İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan, İstanbul Şube Başkanı hemşehrimiz Alay Kesler ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk birer konuşma yaptı ve basın açıklaması okundu.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan yaptığı açıklamada, “Konfederasyon olarak ülkemize karşı sorumluluk duygusuyla harekete geçiyoruz. İrademizi ortaya koyuyor ve ortak hassasiyetlerimizi paylaşan tüm gençlerimizle ve diğer toplum kesimlerimizle “teröre HAYIR, kardeşliğe EVET” paydasında buluşuyoruz. Aziz vatanımız sathında binlerce yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenlere bir kez daha buradan, taksim meydanından haykırıyoruz ki; Güzel Ülkemizi güvensiz bir ülke haline getirmek isteyenlerin hazırladığı büyük planın parçası asla olmayacağız. Buna prim vermeyeceğiz. Zira, kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz birlikte Türkiye’yiz, hepimiz kardeşiz. Hep birlikte “teröre HAYIR, kardeşliğe EVET” diyoruz” dedi.

Organizasyon sorumlusu ve Konfederasyon İstanbul İl Başkanı hemşehrimiz Alay Kesler de şunları söyledi: “Saygıdeğer kamuoyu ve mazlumların katliamına suskun Dünya! Bizler, bugün buraya terör’e hayır kardeşliğe evet demek için toplandık. Yıllardır topraklarımız’da kan göz yaşı ve acı çektirenlere tepki olsun diye buradayız. Ülkemizin bir bölümü ateş altında. Kimse aklından çıkarmasın ülkemizin birliğini ve kardeşliğini hiç kimse bozamayacaktır. Ülkemizin birliği, kardeşliği ve bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti bütün halkları kardeştir, kardeş kalacaktır. Buradaki acı bizim için ne ise Filistin’de Musul’da Kerkük’de Telafer'de ve Bayırbucak'taki Müslüman din kardeşlerimiz, soydaşlarımız için de aynı acıdır. Irak coğrafyasında Suriye coğrafyasında durum aynı, senaryo farklıdır. Akraba olduğumuz kardeş olduğumuz insanlarla beraberce özgürce yaşayacağız. Bu bir milli ve manevi  reflekstir. Gelecekteki  Büyük Türkiye hayallerimizin ulusal ve uluslararası terörizmin onun destekçileri tarafından yok edilmesinin istendiği ve desteklendiği aşikardır. Ancak bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Bundan dolayı Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet diyoruz."

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise “Terör, başta en kutsal ve evrensel bir değer olan insan hayatına yönelik bir tehdittir. Dolayısıyla bütün terör faaliyetleri, barışa ve huzura vurulan en büyük darbedir. Maksadı ve şekli ne olursa olsun terör; Huzursuzluğun, kardeş kavgasının ve ayrılıkların temel taşıdır. Hak katında da halk katında da lanetlenmiş bir insanlık suçudur. Terörist eylemler ile bazı güçler bu toprakların ikbalini karartmaya, aziz milletimizin önünü kesmeye ve bizi bize düşürmeye çalışmaktadır. Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun ile bu topraklardaki binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak istenmektedir” diye konuştu.
Grup daha sonra basın bildirisi dağıtarak meydandan ayrıldı.

Organizasyona destek veren STK'lar:

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu
Güm-Bay Gümüşhane ve Bayburtlu Vatanseverler Platformu
İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası
Bahçelievler Rizeliler Eğitim Ve Kültür Derneği
Bayburtlular Kültür Derneği
Bahçelievler Gümüşhaneliler Derneği
Kökgenç-Köse ve Köyleri Gençlik Platformu
Köse ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Yeşilay Bahçelievler Şubesi
Yenişehir Spor Kulübü
Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER