GÜSİAD’da Covid-19 paneli 

Gümüşhaneli Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhaneli Hekimler Platformuyla birlikte Prof.Dr. Kemalettin Aydın’ın katılımıyla interaktif olarak Covid-19 paneli gerçekleştirdi. 

GÜSİAD’da Covid-19 paneli 

Gümüşhaneli Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhaneli Hekimler Platformuyla birlikte Prof.Dr. Kemalettin Aydın’ın katılımıyla interaktif olarak Covid-19 paneli gerçekleştirdi. 

İş dünyasının Covid-19’un bugünkü durumu, gelişim süreci, gelecekteki muhtemel senaryoları, en önemlisi kurumsal ve bireysel sorumluluklar, salgının yayılımının durdurulması, önlenmesi gibi başlıkların değerlendirildiği panelde konuşmacı olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı, enfeksiyon hastalıkları uzmanı hemşehrimiz Prof.Dr.Kemalettin Aydın oldu. Aydın, son aylarda Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid-19 konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

En son 1914’te İspanya virüsü ile dünya genelinde 50 milyon insanın kaybedilmesinden bu yana bu ölçekte 100 yıldır ilk defa karşılaşılan bir durum olduğunu kaydeden Aydın, “Önce bireysel, sonra aile, sonra iş ve sosyal çevremizde gerekli tedbirleri almamızla üstesinden gelebileceğimiz bu süreci en az hasarla hep birlikte önlememiz mümkün olabilir. Sağlık Bakanlığının ve diğer yetkili birimlerin alacakları tedbirler bu iş için önemli ancak, işin merkezinde bireylerin ve kurumların tedbirleri önemli olacak. İş yerleri çalışanlarını bilgilendirecek, yayılımın önlenmesi için gerekli tedbirleri alacak, bireysel anlamda sağlığımızı koruyup bağışıklık sistemimize dikkat edeceğiz. Eğer yayılım etkisini yönetebilirsek bu işi çözeriz” dedi.

Gümüşhaneli Hekimler Platformu Başkanı Prof.Dr.Özkan Ateş ise bu tip etkinliklere devam edeceklerini belirterek, “14 Mart Tıp Bayramında hekim meslekdaşlarımızla bir araya gelecektik ancak salgın riskinden dolayı iptal ettik. İnşallah yaşam normale döndüğünde daha yan yana daha sıcak etkileşimli toplantı ve etkinliklerimizde buluşuruz” diye konuştu.

Dünyada ve Türkiye’de insan sağlığını ve can güvenliğini yaygın biçimde tehdit eden yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgınının etkilerinin özellikle iş dünyası tarafından daha net anlaşılması açısından Gümüşhaneli Hekimler Platformu Başkanı Prof.Dr.Özkan Ateş’le birlikte düzenlediklerini etkinliğin amacının GÜSİAD üyelerini, iş ve sosyal çevrelerini virüse karşı bilgilendirmek ve tedbirleri daha güçlü kılmak olduğunu kaydeden GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın da “Ekonomi üreten, istihdam sağlayan kuruluşlarımıza destek vermemiz, onların ayakta kalmasını temin etmeyi, en azından buna katkı koymayı kurumsal bir yükümlülük olarak görüyoruz. Bu aynı zamanda toplumsal bir yükümlülüktür. Bundan hareketle, geçtiğimiz hafta GÜSİAD Yönetim Kurulumuzda aldığımız karar gereği konunun uzmanı, son zamanlarda ulusal kanallarda kamuoyuna oldukça değerli bilgiler veren, enfeksiyon bilim alanı akademisyenlerimizden Prof.Dr.Kemalettin Aydın hocamızı davet etmek istedik” şeklinde konuştu.

Prof.Dr. Kemalettin Aydın’a teşekkür ederek son dönemlerdeki bilgilendirmelerinden fevkalade istifade ettiklerini kaydeden Yalçın, “GÜSİAD bir süre dijital platformlarda etkinliklerine devam edecek. Önümüzdeki günlerde Gümüşhane Ticaret Odası Başkanımız, Valimiz ve Belediye Başkanlarımız, siyasilerimizle etkinliklerimiz olacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER