“İrfan İncileri” çıktı

Gümüşhaneli hemşehrimiz Mehmet Fatih Çoban’ın derlediği “İrfan İncileri” isimli 256 sayfalık kitap piyasaya çıktı.

“İrfan İncileri” çıktı

30 yıla yakın bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesine bağlı İSKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan ve yaklaşık 25 yıldan beri de İstanbul’daki sivil toplum kuruluşlarındaki başarılı görevleriyle, Gümüşhane’ye olan sevdasıyla bilinen ve Gümüşhanelilerin yakından tanıdığı bir sima olan Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Çoban’ın uzun uğraşları sonucunda derleyip piyasaya çıkardığı “İrfan İncileri” isimli kitap Oğul Matbaacılık Ve Yayın evi tarafından basılarak okuyucularına hazır hale getirildi.

Kitabın önsözü ve sunuşunda uzun zamandır toparladığı çalışmaların ürünü olan bu güzel ve mütevazi eserinin tüm sayfalarındaki bilgileri okuyabilen dostlarına bundan sonraki hayatı için yeni bir sayfa niteliği taşımasını dileyen Çoban, “Ne kadar da güzel söylemiş Aşık Veysel “İnsanlar fanidir. Eserler baki” Hepimiz eğer arkamızda güzel eserler bırakabiliyorsak ne mutlu bizlere... Ama inanıyorum ki tüm dostlarımız ve tüm okurlarımız bu düşünce tarzı ile hayatlarını devam ettiriyorlar veya en azından bu yönde gayret gösteriyorlardır. Elinizde şu an tutmuş olduğunuz İrfan İncileri isimli yeni kitabımın içeriğinde çok beğeneceğiniz ve keyifle okuyacağınız karma özlü sözler, yaşama dair özlü sözler, A’dan Z’ye dünyadaki farklı konulara yön veren hikmetli ve özlü nasihatler geçmişten günümüze şiirler, rubailer ve muazzam dörtlükler bulunmaktadır. Hz.Ebubekir (r.a.) Hazretlerinden Hz. Ömer (r.a.) Hazretlerine, İmam-ı Rabbani Hazretlerinden Mısri Niyazi’ye, Mevlana’dan Konfüçyüs’e, Yunus Emre’den Şemsi Tebrizi’ye, Malik bin Dinardan A. Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerine,Mehmet Akif Ersoy’dan Necip Fazıl Kısasürek’e, Üstad Bediüzzaman Hazretlerinden Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerine, Aristoteles’ten Yahya Kemal Beyatlı’ya, onlarca Allah dostundan düşünürlere tasavvuf ehli alimlerden günümüzde yaşamakta olan yazarlara kadar her kategoriden anlam ve nasihat ifade eden hikmet dolu özlü sözleri ve nasihatleri harmanlayarak acizane bir eser oluşturmaya çalıştık” dedi.

Kitabı temin etmek isteyenler 0 542 729 29 29 numaralı telefondan yazar Mehmet Fatih Çoban'a ulaşabilir.

Mehmet Fatih Çoban kimdir?

1974 yılında Büyük İslam Alimi Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretlerinin doğduğu topraklar olan Gümüşhane’de dünyaya geldi. Gümüşhane’nin merkeze bağlı Güvercinlik Köyünden olan Mehmet Fatih Çoban İlk, Orta ve Lise tahsilini Gümüşhane’de tamamladı. Yüksek öğrenimini halen okumakta olduğu İlahiyat ve Halkla ilişkiler bölümleri ile devam ettirmektedir. 1988 yılının sonlarına doğru doğduğu topraklar olan Gümüşhane Merkez’den göç ederek İstanbul-Ümraniye İstiklal Mahallesine yerleşti.Halen Ümraniye’ de ikamet etmektedir. 1989-1996 yılları arasında İstanbul’un çeşitli ilçelerinde ve Ümraniye’nin değişik bölgelerinde marketçilik ve gıda toptancılığı üzerine ticaretle uğraştı. Lise yıllarını okuduğu Gümüşhane İmam Hatip Lisesinin son dönemlerinden bugüne kadar vakıf, dernek, sendika, spor ve siyasi olmak üzere onlarca sivil toplum örgütünün kuruluşlarında, yapılanmalarında ve yönetimlerinde görev aldı. Bu kuruluş ve yapılanmalarda yönetim kurulu üyeliği, Genel Başkan yardımcılığı, Genel Başkan vekilliği ve Yönetim kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla yürüttü. Halen birçok sivil toplum kuruluşunun içerisinde aktif bir şekilde çalışmalarına aralıksız ve severek devam etmektedir. 1997 yılının ortalarında başladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İski Genel Müdürlüğü’nde belediyecilik alanındaki çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir. Evli olan Mehmet Fatih Çoban ; Ahmet Hasan ve Ayşenur isimlerinde iki çocuk babasıdır.

Mehmet Fatih Çoban, Gümüşhaneli Şair ve Halk Ozanı Osman Kaya’nın gurbette 35-40 yıl boyunca yazmış olduğu fakat bastırmaya fırsat bulamadığı şiirlerini derleyerek ve düzenleyerek 2020 yılında “CAN BAĞI’MDAN“ isimli ilk kitabını çıkarmıştı. 1999-2018 yılları arasında çok sayıda dergide, ulusal ve yerel gazetede çeşitli konularda yayınlanmış söyleşileri ve makaleleri bulunmaktadır. Başta dini olmak üzere Basın yayın, sosyal medya faaliyetleri, Uluslararası yardım kuruluşları, çeşitli seminerler ve konferans organizatörlüğü gibi birçok alana büyük ilgi duyan Mehmet Fatih Çoban aktif olarak bu ilgi alanlarında bilgi, beceri ve üstün tecrübeye sahip olup, aralıksız olarak bu konulardaki faaliyet ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, 13:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayhan TURAN
Ayhan TURAN - 2 yıl Önce

Muhterem insan
Kıymetli hemşehrim
İçinde barındırmış olduğun hayata dair düşüncelerin ve insan sevgisi ile yaşamını ve yaşamı güzelleştirme çaban her geçen gün yeni yeni meyveler ile karşımıza çıkmaktadır
Derlemiş olduğun bu eserin seni yıllarca ve hatta asırlarca anlatacak bir eser olacağı kanaatindeyim
Yeni yeni eserlere imza atmanız dileklerimle
Başarılarının devamını diliyorum

Şair Ayhan TURAN

SIRADAKİ HABER