Kelkitliler Başkent'te Kahvaltıda Buluştu

Ankara’da görev yapan Gümüşhane Kelkitli bürokrat ve işadamları Pazar Kahvaltısında bir araya geldi.

Kelkitliler Başkent'te Kahvaltıda Buluştu
Ankara’da görev yapan Gümüşhane Kelkitli bürokrat ve işadamları Pazar Kahvaltısında bir araya geldi.

Genç Kelkitliler Grubunun başını çektiği organizasyon,  İller Bank A.Ş’de İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Tamer Turhan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Turhan, uzun zamandan beri Gümüşhaneli olmanın yanında Kelkitliler olarak bir araya gelip kaynaşmak istediklerini belirterek, “Kutlu Doğum Haftasının olduğu bu anlamlı günler içerisinde bir araya geldiğimiz için ayrıca mutluyuz. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarım adına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Mamak AK Parti İlçe Başkanı Davut Erdem, Altındağ AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca, İş adamı Adem Sarı, Av.Hasan Tok, Yrd. Doç.Dr. Berrin Topuz, Kerim Duran, Güngör Günal ve birçok Kelkitlinin katıldığı kahvaltıda konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, “Bizim memleketimizde insanımızda bir başkadır” dedi.

Üstün, şunları söyledi: “Böyle bir kahvaltıda bir arada olduğumuz için kendimi son derece mutlu hissediyorum. Gümüşhaneli olmaktan Kelkitli olmaktan her zaman gurur duymuşuzdur, duyacağızda. Bizim memleketimizde insanımızda bir başkadır. Sık Sık Gümüşhane’yi Kelkit’i ziyaret etmeye çalışıyorum. Kelkit’te Şişko Yüksel’i bir kez kucaklamak bize yetiyor da artıyor. O an dünya hırsından, makam hırsından ve şehvetinden sıyrılıyorsunuz bu manada memleketimiz insanının bize yaşattıkları bizim açımızdan çok önemli. Milletvekili seçilmeden önce bir söz vermiştim sizlere Milletvekili seçilsem de devletin büyük makamlarına gelsem de ben sizin tanıdığınız Feramuz Üstün olmaya devam edeceğim. İnşallah bu böyle sürecek ve size layık olmaya çalışmaya devam edeceğim. Bu haseple hepinize teşekkür ediyor sevgi saygıyla sizleri kucaklıyorum.”

Kelkit insanının hangi siyasi görüş ve partiden olursa olsun vatanına candan ve samimi bir şekilde bağlı olduğunu kaydeden Üstün, “Kelkitli çok değerli büyüklerimiz var. Sağ olsun Sn. Aydın Doğan diyaliz hastalarımız için araç verdi Kelkit’e. Aydın Doğan’a Kelkit’ten bahsettiğinizde gözlerinin buğulandığını görürsünüz. Sn.Doğan’a ve Kelkit aşkıyla yanan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu ülkenin gelişmesi için memleketlerin gelişmesi gerekir. İller Bankası Yönetim Kurulu iken bundan 2-3 yıl öncesinde Gümüşhane’nin Kelkit’in alt yapı projeleri bitirilmiştir. İçme suyu ve kanalizasyon projeleri tamamdır. İller Bankası Kelkit’ e Lise yapıyor, hayırlı olsun şimdiden. Kelkit’e 5 bölümlü 2 bin öğrenci kapasiteli Meslek Yüksek Okulu geliyor. Yine değerli büyüğümüz Aydın Abimiz Kelkit’e 700-800 kişinin istihdam edileceği bir Çağrı Merkezi kuracak kısmetse. İş-Kur dan dan bu yıl 2 bin kişilik 9 ay çalışma süreli istihdam payı aldık ama bunun 500’ü boş kaldı. Kelkitte çalışacak adam bulamadık. Ağaç dikme işlerinde sigortalı 700-800 TL maaşla kadınlarımız bu işi kısmetse önümüzdeki yıl yapacaklardır. Demiryolu Proje çalışmalarında Hızlı Tren Sivas hattı 2015 yılında kısmetse hizmete girecektir. Ankara’dan Kelkit’e inşallah 4,5- 5 saate gidebileceğiz ilerde. Yazları genelde memlekette oluyoruz sizlerinde tatillerini memlekette geçirmesini isteriz. Gelirseniz bol bol görüşürüz kısmetse.” dedi.

Katılımcıların kendilerini tanıtmayı ihmal etmediği toplantının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2013, 08:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
"ÖZ BAYBURTLULAR" - 11 yıl Önce

bu toplantiya bayburt bürokratlari dahil edilirse
çoruh,kelkit ve harşit vadisi kazanir,saygi ile

"G.HANE-BAYBURT PLTF" - 11 yıl Önce

ankaradan tren ile 4.5 saat kelkit-bayburt ise 5 saat,harika bir yolculuk,inşallah gerçek olur.

SIRADAKİ HABER