Kurtuluş töreni İstanbul’da da yapıldı

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşu ve şehitleri anma programı İstanbul'da gerçekleştirildi.

Kurtuluş töreni İstanbul’da da yapıldı
Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşu ve şehitleri anma programı İstanbul'da gerçekleştirildi.

Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği ve Küçükçekmece Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (GİYAD) birlikte organize ettiği program Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleşti.

STK temsilcileri ve Gümüşhanelilerin yoğun ilgi gösterdiği program Mehteranın muhteşem gösterisi ve Zeki Gökçe'nin sunumu ile başladı. Bağ-Gümder Başkanı Zafer Uçan ve GİYAD Başkanı Serkan Kaya sahneye çıkarak birlik beraberlik mesajı verdi. 

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt,  İstanbul Milletvekilleri Harun Karaca ve Serap Yaşar’ın selamlama konuşması yaptığı programda Gümüşhaneli sanatçılar Hamidiye Mutlu, Hüseyin Kaya, Mahmut Polat ve Hülya Polat’ın sahne aldığı programda şair Güngör Celep'te şiirlerini paylaştı.

GİYAD Başkanı Serkan Kaya, katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasında, "Bağ-Gümder derneği ile birlikte bu sene Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümünü idrak ettik. Ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günde bizimle beraber programı yapmak isteyen Bağ-Gümder yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bugun bu salondaki Türk bayrakları ile sergilenen berberlik bu ülkenin düşmanlarına Gümüşhanelilerin en iyi cevabıdır. Bundan 98 yıl önce Rus askerini püskürten Gümüşhaneliler bugünde bu vatanın en yılmaz ve güvenilir askeridir bu vatanın sevdalısıdır. Geçtiğimiz hafta şehadet mertebesine ulaşan GİYAD derneğimizdeki bir çok kişinin akrabası Teğmen Recep Erdoğan'ın babası Vahittin amcamız bugün düğün günüdür ağlamak yok düşmanı sevindirmek yok diyerek Gümüşhanelinin bu vatana millete olan aşkını Sevda'sını göstermiştir. Ben tüm şehitlerimize Allah'dan rahmet dileyerek bizleri demoralize etmek isteyen bölücü düşmanlara sesleniyorum.Bu memlekette, Gümüşhane'de kendini vatan için feda edecek Recep Erdoğan'lar bitmez. Bu programın düzenlenmesinde büyük emek sarfeden her iki derneğimizin yönetim kuruluna, Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağrıcı'ya, sponsorlarımıza ve siz değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bağ-Gümder Başkan'ı Zafer Uçan'da birlik beraberlik mesajı vererek, “Bu sene bizimle beraber bu geceyi düzenleyen GİYAD Derneği yoneticilerine ve Bağ-Gümder yönetimindeki ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bizlere bu vatanı 98 yıl önce düşmandan koruyarak hediye eden Atalarımıza ve tüm şehitlerimize Allah'dan rahmet diliyorum. Ülkemiz'in düşmanları çok biz bu düşmanlara karşı bugünkü gibi birliğimizi berberliğimizi her zaman göstermeliyiz. Türkiye İslamiyet in merkezi ve öncüsü konumundadır. Bunu bilen düşman dört bir yandan saldırıyor ve bizlerin Yeise düşmesini istiyor ama bizler her daim dik durarak düşmanı sevindirmeyeceğiz. Ben katılmanızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Her daim yanımızdan olan Bağcılar Belediye Başkan'ımız Lokman Çağrıcı'ya, sponsorlarımıza ve tüm katılımcı hemşerilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER