Şiran Sempozyumu 5-6 Kasım’da yapılacak

Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu’nun (ŞİDEF) öncülüğünde yapılacak olan “Şiran Sempozyumu” 5-6 Kasım tarihlerinde İstanbul Sarıyer Belediyesi’nin Maslak’taki Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Şiran Sempozyumu 5-6 Kasım’da yapılacak

Köklü tarihi ile çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış Şiran’ın dünü, bugünü ve yarınının konuşulacağı sempozyum için akademisyenler, iş insanları, sivil toplum temsilcileri İstanbul’da bir araya gelecek.

İki gün sürecek olan sempozyumda ilçenin coğrafya, nüfus, tarım, hayvancılık, madencilik, tarih, eğitim, kültür ve turizm, sosyoekonomik yapı ve kalkınma modelleri gibi başlıklar alanlarında uzman akademisyenlerce ele alınacak. 

Sempozyumla ilgili bilgi veren ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, sempozyumla Şiran’ın geleceği için önemli bir adım attıklarını, ilçenin tüm değerlerini ekonomiye taşıyarak ortaya bir kalkınma modeli çıkaracaklarını söyledi.  

“Tüm bu çalışmaların sonuçlarından beklediğimiz, üretime dayalı bir ekonomi, tarihi ve kültürel değerlerin öne çıkacağı bir turizm, özetle üreten çalışan bir Şiran”

Kaya, Şiran’ın geleceği için ellerini taşın altına koyduklarını ifade ederek şunları söyledi: “ŞİDEF olarak kurulduğumuz günden bugüne ilimize ve ilçemize dair kalıcı projelere imza atmak, farkındalık oluşturmak istediğimizi dile getiriyorduk. Bu yüzden bu sempozyum kaçınılmazdı. Çok değerli hocalarımızın katkılarıyla hazırlıklarımıza çok önceden başladık. Sempozyumda, Şiranımızın tüm sorunlarını masada olacak. Çoğunluğu hemşehrilerimizden oluşan uzman hocalarımız akademik çalışmalarını sunacak çözüm önerilerini anlatacak. Sempozyumda konuşulanları bir kitap haline getireceğiz. Bu sempozyumdan çıkacak sonuç ile Şiranımızda tarıma, hayvancılığa, turizme, tarihe, ekonomiye dair yatırım yapmak isteyen hemşehrilerimize yardımcı olmak kalıcı bilgi ve eser bırakmak istiyoruz. Sempozyumumuzun sonuçlarını takip etmek ve alınan kararlarla ilgili olarak Şiran’da da benzer bir toplantı yapmak için de çalışmalarımız sürecek. Tüm bu çalışmaların sonuçlarından beklediğimiz, üretime dayalı bir ekonomi, tarihi ve kültürel değerlerin öne çıkacağı bir turizm, özetle üreten çalışan bir Şiran. Yani un ve şeker hazır artık helva yapmak istiyoruz.”

“Tüm dost ve hemşehrimizi 5-6 Kasım gerçekleşecek Şiran sempozyumuna bekleriz”

Sempozyumun düzenlendiği salonun girişinde Şiran Halk Eğitimi Merkezi’nin çalışmalarını, kültürünü, sporunu, derneklerin çalışmalarını, spor kulüplerini, pestil kömeyi, kuru fasulyeyi, kadın kooperatifini, ŞİDEF çalışmalarını öne çıkaran küçük stantların da yer alacağını ifade eden Kaya, “Bu güzel etkinlikte ev sahibimiz Sarıyer Belediyesi olup Gümüşhane Üniversitesi, Şiran Kaymakamlığı, Şiran Belediyesi, Yeşilbük Belediyesi, Şiran Eğitim ve Kalkına Vakfı’da paydaşlarımızdan olacak. Bu etkinliğin düzenlemesini sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Kelkit Vadisi sevdalısı hemşehrimiz değerli büyüğümüz Şükrü Genç ve ekibine teşekkür eder, tüm dost ve hemşehrimizi 5-6 Kasım gerçekleşecek Şiran sempozyumuna bekleriz” diye konuştu.

Şiran Sempozyumu 5-6 Kasım tarihlerinde saat 09.00-17.30 arası Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aydemir Keleş
Aydemir Keleş - 2 yıl Önce

Tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.

SIRADAKİ HABER