Sultan Pestil Samsun'da

Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki Kara’nın sahibi olduğu Fatih Sultan Pestil Köme, Karadeniz’in kozmopolit ve en büyük şehri Samsun’da fabrika satış mağazası açtı. 

Sultan Pestil Samsun'da
HABERİN GALERİSİ
Sultan Pestil Samsun'da

Sultan Pestil Samsun'da

Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki Kara’nın sahibi olduğu Fatih Sultan Pestil Köme, Karadeniz’in kozmopolit ve en büyük şehri Samsun’da fabrika satış mağazası açtı. 

Günlük taze pestil ve kömenin satışının gerçekleştirileceği ‘Gümüşhane'den Sultan Pestil Fabrika Satış Mağazası’ Kale Mahallesi İlkadım Samsun adresinde düzenlenen görkemli törenle hizmete girdi.

“Gümüşhane’nin enerjisi Samsun’da” sloganıyla vatandaşların hizmetine sunulan konsept mağazanın açılış töreni Samsun protokolünü buluştururken, firma ülke genelinde 25 fabrika satış mağazası açma projesinin ilk adımını da burada atmış oldu.

Açılış programına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MÜSİAD Samsun İl Başkanı Haluk Tan ve MÜSİAD yöneticileri, Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu yönetimi, Samsun’da görev yapan Gümüşhaneli bürokratlar, muhtarlar, Gümüşhaneli STK temsilcilerinin katıldı.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Gümüşhane’nin genç ve başarılı iş insanı Baki Kara, Gümüşhane dışında farklı illerdeki mağaza açılış sürecini Samsun’da başlattıklarını belirterek, “Samsun, Karadeniz’in 1,5 milyonlu nüfuslu kozmopolit bir şehri. Pestil ve kömenin tanıtımı konusunda zorluk yaşamayacağımız, yaşayan insanların kültür olarak hakim olduğu bir ürün olduğu için satış aşamasında zorlanmayacağımızı düşünerek burayı tercih ettik” dedi.

Samsun’da hali hazırda birçok noktada pestil ve köme satıldığını hatırlatan Kara, “Bizim hedefimiz Samsun iline fabrika satışı açarak taze pestil ve kömeyi getirip uygun fiyata satmak. Bunda da başarılı bir çalışmayla Samsun halkına böyle bir hizmeti sunduk. İnsanlar henüz 24 saat olmadan ulaşan taze pestil ve kömeyi alma fırsatına erişecek. Burada ilk izlenimimiz bu noktadan vatandaşların çok memnun olduğu yönünde. Başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Mağaza sayılarımızı ilerleyen yıllarda 25 mağazaya ulaşmak olacak” diye konuştu.

Samsun’u tercih etmelerindeki en büyük sebebin lokasyon olarak Gümüşhane’ye yakın olması, nüfusunun 1,5 milyon olması, 12 ay pestil ve köme tüketiminin olması olduğunu dile getiren Kara, “Açılışımız süresince Samsun’da ikamet eden Gümüşhaneli sivil toplum kuruluşları, köy dernekleri, Samsun GÜDEF Başkanımız ve yöneticileri bizlere yardımcı olup her konuda önümüzü açtılar. Açılış sürecinde de bizlerden desteklerini esirgemedikleri için onlara çok teşekkür ediyorum. Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, MÜSİAD Samsun İl Başkanı Haluk Tan ve MÜSİAD yöneticileri, Samsun’da görev yapan Gümüşhaneli muhtarlarımız, Gümüşhaneli STK temsilcileri ve birçok Samsun’da Gümüşhane’de yaşayan bürokratımız açılışımıza gelerek bizlere destek oldular. Hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. İnşallah mağazamızda Gümüşhane pestilini en taze şekilde Samsun halkına sunacağız. Samsun halkına da bize gösterdiği yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER