Tekçe İSGÜM Başkanı oldu

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) ve Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) Yürütme Kurulu Başkanı Erol Tekçe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma-Geliştirme Enstitüsü Başkanı oldu.

Tekçe İSGÜM Başkanı oldu

Ankara Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) ve Gümüş Gelişim Akademisi (GGA) Yürütme Kurulu Başkanı Erol Tekçe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma-Geliştirme Enstitüsü Başkanı oldu.

Ocak ayından bu yana vekaleten sürdürdüğü görevine geçtiğimiz hafta asaleten atanan Tekçe, bir süre SGK Başkan Danışmanlığı görevinde de bulunmuştu.

İSGÜM olarak bilinen ve İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Adana, Kayseri, Samsun ve Gaziantep’te bölgeleri bulunan kurumun yaklaşık 350 personeli bulunuyor.

Erol Tekçe kimdir?

Gümüşhane’nin Şiran İlçesinde 1967 yılında doğan Erol TEKÇE, ilkokulu Ankara Nazife Hatun İlkokulu, ortaokulu Samsun 100. Yıl Ortaokulu, liseyi Ankara Gazi Lisesinde bitirdikten sonra Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Askerliğini 1992-93 yıllarında Komando Asteğmen olarak Bitlis-Hizan’da tamamlayan TEKÇE, Ardından Gazi Üniversitesi (GÜ) Eğitim Fakültesinden Öğretmenlik ek derslerini 1993-94 yıllarında alarak Ankara Beypazarı İmam-Hatip Lisesinde Coğrafya Öğretmeni olarak atandı. Beypazarında Yaklaşık dört yıl muhtelif okullarda öğretmenliğe devam eden TEKÇE, son olarak Ankara Aktaş Endüstri ve Meslek Lisesinde öğretmenlik yaptı.

Kısa bir süre Enerji Bakanlığına bağlı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünde (PİGEM) mühendis olarak çalışan TEKÇE, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğünde önce mühendis, ardından şube müdürü olarak görev aldı ve kısa bir süre daire başkanlığına vekalet etti. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama (TAU) Genel Müdürlüğüne mühendis kadrosuyla ataması yapılan TEKÇE, Bakanlık bünyesinde Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Dairesinde bir süre çalıştı ve akabinde yaklaşık iki yıl Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya DOĞAN’a danışmanlık yaptı. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bünyesinde Kentsel Dönüşüm ve Altyapı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kurulması sırasında aktif rol alan TEKÇE, Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü Yer Bilimsel Etüt Dairesinde; başta üçüncü havaalanı olmak üzere, ülkemizin birçok şehrinin planlamaya esas etütlerinde önemli çalışmalarda bulundu. Bir süre SGK Başkan Danışmanlığı görevinde bulunan TEKÇE, 2018 Ocak ayından bu yana vekaleten sürdürdüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı görevine 18 Mayıs 2018 tarihinde asaleten atanmıştır.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER