HANİ SPOR KARDEŞLİKTİ

Malumunuz Gümüşhane Türkiye’nin asayiş açısından müspet olarak ilk üçünde, kanunlara riayet açısından ilk sıralarda, hakkına razı olma konusunda birinci sırada, hakkını isteme ve arama konusunda en gerilerde, devletine ve milletine sadakat, bayrağına ve toprağına saygı konusunda zirvede yer alan bir şehir.

Coğrafyası kaderi misali kendi kabuğunda verilenlere şükreden, az ile yetinebilen, vurup kırmayan, kendisinin olmayana asla tenezzül etmeyen, çoğu imanlı ve ihlâslı ve de ahlaklı insanların yaşadığı bir şehir.

Bir önceki valimiz Sayın Yücel Yavuz veda ziyaretlerinde Gümüşhane Memur Sen’de bir sorum üzerine şöyle demişti;
 

“Siz Gümüşhanelileri son derece devletine ve milletine bağlı, saygılı, çalışkan ve temiz insanlar olarak gördüm, tanıdım. Ancak beni yanlış anlamayın ama hakkınızı arama ve cesaret konusunda sizleri çok zayıf olarak gördüm.”

Çok yerinde ve tamamen dosdoğru bir tespit. Bunu zaten yıllardır bizler dile getiriyorduk. Bu da İbni Haldun’un dediği gibi “coğrafya insanın kaderidir” sözünde gizli olsa gerek.

Yıllardır dürüstlüğümüzün, doğruluğumuzun, kanunlara riayetimizin yararından çok zararını gördük vesselam. Son örneği Ankaragücü maçında Bakanımızın, vekillerimizin gözleri önünde yaşandı ve bitti. Haklı iken haksız duruma düşmek bu olsa gerek. Bir yandaş gazeteci-muhabirin görevini suiistimal ederek bir şehri karalamak, fotoğrafı tersinden okutmak, insanları zan altında bırakmak ve cezasını masum olduğumuz halde bizlerin çekmesi ne acı.

Spor ile bu arenada yıllardır zerre bir olayın yaşanmadığı, misafir takım ve gözlemcilerin şehrin girişinde karşılandığı, ağırlandığı, aynı şekilde yolcu edildiği ve zerre bir nahoş olayın yaşanmadığı Gümüşhane marka ismi üzerinde yapılan provokasyonlar son derece manidar olsa gerek. Sahada ter akıt(a)mayanların masa başında çabalamaları beyhude.   

Kendilerine ayrılan kısımda meydana gelen tahribatın fotoğrafını görmek istemeyenler bize beş maç seyircisiz ceza verirken stadı adeta savaş alanına çevirenlere verilen iki ve sonrasında bir maç cezaya düşürülmesi manidardır, düşündürücüdür.

Ve bu bağlamda Gümüşhane için çok büyük bir şans ve değer olan Sayın Valimiz Okay Memiş’i, Belediye Başkanımız Ercan Çimen’i, Kulüp Başkanımız Kaya Büyükbayraktar’ı, Cihan Partisi Genel Başkanı hemşerimiz Kürşat Emre Öğretmek’i, her zaman Gümüşhane’nin arkasında dimdik duran, “haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” inancında olan Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası ve Başkanı İsmail Akçay’ı, Kent Konseyi ve Başkanı Hasan Pir’i, Gümüşhanespor Taraftarlar Birliğini bu zulme karşı dur dedikleri için yürekten kutluyorum.

Evet, Ankaragücü. Sen ki değer verdiğimiz, başkentimizin güzide takımıydın. Ki Darbeci Evren’in ulufesi ile ligde bırakıldığını ne zaman unuttun da şimdi adaletsizlikten bahsedebiliyorsunuz? Değer miydi üç puan uğruna bir şehri karalamak, yakıp yıkmak. Sahada yapamadıklarınızı tribünde, sosyal medyada yapmaya çalışmak size ne kazandırdı yâda ne kazandıracak? Sizde top oynamış olan bir yorumcu bakın ne demişti; “Siz hiç Gümüşhane’de bu zamana kadar böyle bir olaya şahit oldunuz mu? Bu olay tamamen Ankaragücü taraftarının tahrikleri sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Kimse Gümüşhane’yi ve Gümüşhanelileri lekelemesinler.”  


Bizde son söz olarak diyoruz ki;
“Gümüşhanespor inandığı bu yolda emin ve kararlı adımlarla menziline ulaşacaktır. Buna siz malum güçler asla engel olamayacaksınız.”

YORUM EKLE