Ara
Gümüşhane
Kapalı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Duyuru Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlanacak

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlanacak

Ülke genelinde geçtiğimiz yıldan itibaren kutlanmaya başlanan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Gümüşhane’de de bu yıl ilk kez düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

91
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” adlı eser ile Gümüşhane’nin zengin mutfağına sahip çıkılmasının yanı sıra, Türk Mutfağından örnek yemeklerinde tanıtılacağı etkinliklerin düzenleneceği hafta boyunca belirli günlerde çeşitli etkinlikler yapılacak.

24 Mayıs’ta gün boyu tarihi Özdenoğlu KOnağında Turizm Lisesi tarafından workshop etkinliği düzenlenecek kutlama programı kapsamında 25 Mayıs günü Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesinde workshop etkinliği düzenlenecek.

Haftayla ilgili ana program ise 26 Mayıs tarihinde Atatürk Parkında gerçekleştirilecek. Saat 10’da başlayacak ve gün boyu sürecek etkinlikte halk oyunları gösterileri, müzik dinletisi, tanıtım stantlarının gezilmesi, yemek sunumları ve ikramlar yer alacak.

Haftayla ilgili yapılan açıklamada “Turizmde değişen eğilimler, gastronomi turizmini ülkelerin gündemine taşımış ve tanıtım stratejilerinde daha çok vurgulanan bir unsur haline gelmesini sağlamıştır. Gastronomi turizmi, kendine özgü kültürel özellikleri sayesinde taklit edilmesi zor olduğundan bu rekabette önemli bir araç olarak kullanılmaktadır.  Mutfak, toplumların özelliklerini ve kültürünü yansıtma özelliği ile en dikkat çekici alanlardan biridir. Yerel yemekler, yoğun rekabet ortamında farklılık oluşturmak isteyen destinasyonlar içinde önemli bir araçtır. Bir bölgenin yemekleri, başka bir kültürü tanımak ve öğrenmek için kimi zaman en kestirme yoldur” denildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *