Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8108 %0.17
50,2188 %0.01
5.983,04 % 0,46
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Doğu Karadeniz'in En Büyük Yurdu Açılıyor

Doğu Karadeniz'in En Büyük Yurdu Açılıyor

Gümüşyurt, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılacağı törenle Perşembe günü açılacak.

334
Gösterim
Gümüşhane’de bu yıl hizmet vermeye başlayan Gümüşyurt Özel Öğrenci Yurdu’nun açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımıyla Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Toplam 360 öğrenci kapasitesi ile modern bir şekilde yapımı tamamlanan Gümüşyurt Öğrenci Yurdu, Samsun’dan Artvin’e kadar, Karadeniz Bölgesi’ndeki en büyük özel öğrenci yurdu olma özelliği taşıyor.

Hazine ve Ekonomi Bakanlığının Teşvik Programı ile geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan ve bu yıl tamamlanarak hizmete açılan yurt, Gümüşhane’de öğrencilerin barınma konusunda yaşadığı sıkıntıların çözümüne büyük oranda katkı sağladı.  2, 3 ve 4 kişilik odalarda 120’si kız 240’u erkek olmak üzere toplam 360 öğrenciye hizmet veren yurtta, kafeleri, sosyal alanları ve diğer hizmetleriyle bir öğrencinin ihtiyacı olan her şey bulunuyor.

Gümüşyurt’un Gümüşhane’de hizmet vermesi dolayısıyla, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile konuştuk.

Belediye Başkanı Canlı, modern bir yurdun Gümüşhane’de ihtiyaç duyulan bir yurt olduğunu belirterek, “Şehrimizin gittikçe öğrenci sayısı artıyor. İhtiyaç duyulan bir yurttu. Ben bizzat giderek yurdu inceledim. Gerçekten çok modern yapılmış. Dolayısıyla güzel hizmetler vereceğini düşünüyoruz. Şehrimizin temel ihtiyacını karşıladı. Bu manada yurdu yapanlara şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güzel hizmetler yapmasını temenni ediyoruz” dedi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşyurt’un kentteki öğrencilerin barınma sorununa önemli katkı sağladığını belirtti.

Akçay, firma sahiplerini kutlayarak, “İlimizde çok hızlı gelişen Gümüşhane Üniversitemiz büyüdükçe ilimizde çeşitli ihtiyaçlar ve yeni iş sahaları açılıyor. Bunlardan en önemlilerinde birisi konut ihtiyacı ve öğrencinin barınma ihtiyacı ön plana çıkıyor. Bu önemli bir açık olarak ilimizde görülüyor. Çok önemli olan bu öğrenci konaklama açığının giderilmesi noktasında, ilimizde açılan ve öğrencilerimize hizmet veren Gümüşyurt çok önemli bir açığı kapatıyor. Gerçekten ülkemizin ve ilimizin yeni girişimcilere ihtiyacı olduğu bu dönemlerde güzel bir girişimcilik öğreneği sergileyen girişimcilikte rol model olmayı üstlenen firmamızı kutluyorum. Öğrencilerimize güzel hizmetler vermesini, ilimize güzel katkılar sağlamasını ve ilimiz adına öğrenciler aracılığıyla turizm elçiliği görevini de üstlenmesini bekliyoruz” dedi.
Doğu Karadeniz'in En Büyük Yurdu Açılıyor 1
1 / 2
Doğu Karadeniz'in En Büyük Yurdu Açılıyor 2
2 / 2
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *